Sari la conținut
nicolaescu-e-suparat-pe-managerii-de-spitale

Nu am crezut şi îmi este greu să cred în continuare că există atât de multă indiferenţă. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, le-a transmis unor manageri de spitale şi reprezentanţi din Direcţii de Sănătate Publică, din ţară, să nu mai încurce locurile. Ministrul s-a supărat pentru că aceştia nu au întocmit planurile de reconfigurare a spitalelor, deşi au avut la dispoziţie mai multe termene. La Braşov nu sunt probleme, a spus şeful Direcţiei de Sănătate din cadrul Consiliului Judeţean, pentru că aici s-au făcut proiectele de reconfigurare la 6 spitale. „Sunt foarte supărat pe dumneavostră (n.r. manageri). N-am crezut şi mi-e greu să cred în continuare că există atât de multe indiferenţă. Poate unii dintre dumneavostră ar trebui să se gândească dacă mai stau mult sau nu pe posturi, să nu mai încurcaţi locurile pentru că noi chiar vrem să facem reformă  în ţara asta pentru cetăţeni.” a spus ministrul Eugen Nicolaescu. „Am avut cel puţin pentru reţeaua proprie a Consiliului Judeţean, vorbim aici de cele 6 spitale din Braşov, am avut proiecte de reconfigurare în urma întâlnirilor avute cu managementul unităţilor sanitare şi au rezultat nişte modificări de secţii, de compartimente care au fost trimise, toate aceste reconfigurări, la Ministerul Sănătăţii” a explicat Gabriel Stanciu, şef Direcţiei de Sănătate din cadrul CJ Braşov.
La Spitalul de Copii, de exemplu, au fost reduse anumite compartimente în funcţie de indicatorii de ocupare şi s-a înfiinţat un compartiment de îngrijiri paliative pentru micuţii care suferă de boli hematologice sau oncologice.

La Spitalul Clinic Judeţean însă planul de reconfigurare va fi într-o permanentă schimbare şi asta pentru aici din data de 31 martie încep lucrările de reabilitare a corpului B, a mai precizat şeful Direcţie de Sănătate din cadrul Consiliul Judeţean.

Comentarii

Ultimă oră