Neoteric propune o serie de evenimente dedicate mişcării şi artei interactive în prima săptămână din octombrie sub denumirea „ Zilele Dansului Contemporan la Braşov 2016”.

  Evenimentul cuprinde spectacole, un performance într-un spațiu neconvențional, ateliere de dans, prezentări de tehnici multimedia, o expoziție multimedia și o vizionare de filme de dans.

  Neoteric își doreşte să atragă un public tânăr, interesat de cultură și tehnologie, conectat la realitățile internaționale.

  Vineri 7 octombrie, de la ora 19.00, braşovenii sunt aşteptaţi la Centrul Cultural Reduta, la spectacolul de dans contemporan al Studioului Laborgras/ Berlin - „Retour” - un solo pentru două dansatoare şi o muziciană.

   În „Retour” totul a început cu un solo, dar pe parcursul repetiţiilor, echipa şi-a dat seama că o singură dansatoare nu poate să interpreteze toate perspectivele, reflecţiile şi situaţiile. A doua dansatoare este suprafaţă de proiecţie, ecou şi oglindă a solistei. În „Retour”, realitatea este pusă faţă în faţă cu iluzia şi aspiraţia, lăsând loc pentru diferite puncte de vedere. „Retour” înseamnă întoarcerea la o stare sau un loc din trecut şi apelarea a ceea ce tocmai a fost spus, gândit sau înfăptuit.

 Colectivul Laborgras a primit din partea Academiei Artelor premiul Kunstpreis Berlin 2015 pentru arte performative.

    Renate Graziadei şi Arthur Stäldi semnează ideea şi coregrafia, Renate Graziadei și Mariagiulia Serantoni,  sunt cele care performează, de compoziţie muzicală, voce & performance s-a ocupat Phoebe Killdeer, dramaturgia este semnată tot de Arthur Stäldi, Chantal Margiotta s-a ocupat de costume, iar Lutz Deppe, de lumini.

   Sâmbătă 8 octombrie, sunteţi invitaţi de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta la „LOE”, un Poem vizual.
LOE (locus, opia, extensa) este un poem vizual care prin intermediul dansului conturează un univers în cadrul căruia realul și imaginarul se împletesc. În această realitate scenică energia ricoșează, se revarsă și interacționează. Publicul descoperă un nou imaginar care explorează trecerea emoționalului în corporal. Veţi vedea un spectacol pus în scenă de Bianca Oichea şi Rodica Ştirbu, cu Bogdan Nechifor şi Bianca Oichea.

  Tot sâmbătă, 8 octombrie, de la 21.00 veti avea parte de un spectacol la o locație neconvențională, secretă, la care participarea se face exclusiv pe bază de rezervare la fragile@e-motional.eu.

    Duminică 9 octombrie , de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta, puteţi asista la „Fragil”, un joc performativ inspirat din viețile noastre.

 Vor urca pe scenă Tihno Segal, Christian Boltanski, Lewis Carroll și mulți alții. Fanii lui „Alice în țara minunilor” se vor îndrăgosti de această piesă. Printr-o incursiune experiențială care alternează diverse planuri și distanțe între artiști și spectatori, piesa „Fragil”, invită publicul să pătrundă într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene.

   Este un spectacol de Cosmin Manolescu, Creat în colaborare cu și interpretat de: Giselda Ranieri, Tanja Andreeva, Cosmin Manolescu.


  Iar duminică 9 octombrie, de la ora 21.00 , la HOF Cafe va avea loc petrecerea de încheiere a „Zilelor Dansului Contemporan” la Brașov 2016 (Closing Party).


 Accesul la spectacole se face pe bază de bilet. Biletele se pot procura de la Centrul Cultural Reduta, iar preţul unui bilet este de 20 lei.


   Neoteric „Zilele Dansului Contemporan la Brașov” este primul eveniment de anvergură care unifică reprezentațiile dispersate care s-au întâmplat în mediul dansului contemporan în Brașov până acum. Efectul scontat este generarea unei platforme de dans, colaborarea interdisciplinară și încurajarea industriilor creative locale.

   Din descrierea programului, evenimentul pare foarte greu de înteles. Tocmai de aceea trebuie să mergem să asistăm la spectacole, ca sa ne facem o idee şi poate să fim cuceriţi de iniţiativa Neoteric: „Zilele Dansului Contemporan la Brașov”.


 Sursa: Pagina de facebook a evenimentului: www.facebook.com/events/1056648267789829/