Sari la conținut

Prea multă sare în corp cauzează hipertensiune arterială, iar prea puţină - insomnii sau pierderi de cunoştinţă. Află cum să-ţi calculezi necesarul.O bucată de 100 grame de şuncă are aproape 2 grame de sare, necesarul zilnic fiind de cel mult 10 grame.Cantitatea de sare de care avem nevoie variază în funcţie de vârstă, greutate, activitate fizică şi stare de sănătate. Cu toate acestea, specialiştii în nutriţie recomandă să consumaţi între opt şi zece grame de sare pe zi, în funcţie de activitatea fizică pe care o aveţi.Atunci când faceţi efort, mai ales dacă este cald, pierderile de sare din organism pot să conducă la o carenţă de sodiu, care se manifestă prin pierderi de cunoştinţă, crampe musculare, insomnii şi deshidratare.În schimb, un consum de sare care depăşeşte cantitatea optimă poate duce la boli precum hipertensiune arterială, afecţiuni cardiovasculare şi probleme la nivelul celulelor.

Comentarii

Ultimă oră