Sari la conținut

Nebunie în Europa League. Ploaie de goluri! (VIDEO)

nebunie-in-europa-league-ploaie-de-goluri-video

Șahtior Donețk, echipă antrenată de românul Mircea Lucescu, Liverpool, Villarreal și Sevilla s-au calificat în semifinalele Europa League la fotbal. A fost o seară nebună în Europa League, cu meciuri extraordinare, cu o ploaie de goluri și cu foarte mult suspans.

În meciul vedetă al acestei faze a competiției s-au întâlnit Liverpool și Dortmund. În tur, cormoranii reușiseră să termine la egalitate în Germania, scor 1-1 și erau favoriți la calificare pe Anfield. Meciul a început foarte prost pentru englezi care s-au văzut conduși cu 2-0, după doar zece minute de joc. Mihtarian în minutul 5 și Aubameyang în minutul 9 au punctat pentru Borussia care era cu un pas în semifinale. Origi a redus din handicap în minutul 48, dar Reus a refăcut avantajul nemților în minutul 57. Puștiul minune de la Liverpool, Coutinho, a reaprins speranțele pe Anfield în minutul 66, Sakho a egalat pentru englezi cu 12 minute înainte de final, iar trupa lui Klop mai avea nevoie doar de un gol pentru a se califica. Lovren a punctat în minutul 90+1 și de pe Anfield se aude și acum „You’ll never walk alone”.

Șahtior nu a avut probleme în returul cu portughezii de la Braga. După victoria din Portugalia, trupa lui Mircea Lucescu a surclasat formația lusitană la Lvov cu 4-0 (2-0). Darjo Srna din penalty, Viktor Kovalenko și două autogoluri ale lui Ricardo Ferreira au fost marcatorii partidei, iar Șahtior este în semifinale.

Villareal nu a avut probleme cu revelația acestui sezon de Europa League, Sparta Praga. După ce în tur a câștiga pe propriul teren cu scorul de 2-1, „submarinul galben” s-a impus și în Cehia cu scorul de 4-2. Bakambu de două ori, Castillejo și autogolul lui Lafata au făcut ca tabela să arate 4-0 pentru trupa spaniolă. Cehii au revenit pe final de meci și au înscris de două ori prin Dockal și Krejci, insuficient însă pentru ca visul european să continue la Praga.

Cel mai echilibrat meci a avut loc la Sevilla. Andaluzii câștigaseră în tur la Bilbao cu 2-1 și erau favoriți la calificarea în semifinale. Bascii au reușit însă să câștige pe ternul Sevillei cu 2-1 și să trimită meciul în prelungiri. Veteranul Aduriz a deschis scorul pentru Bilbao în minutul 57, dar Gameiro a egalat două minute mai târziu. Raul Garcia a punctat pentru basci în minutul 80 și a trimis meciul în prelungiri. Cum în cele două reprize suplimentare nu s-a înscris s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unde Seviila nu a ratat, a câștigat cu 5-4 și s-a calificat în semifinale.

Tragerea al sorți a jocurilor din semifinalele Europa League va avea loc astăzi.

Comentarii

Ultimă oră