Sari la conținut
neam-luat-revansa

România a învins Danemarca, scor 2-0, într-o partidă amicală disputată pe Arena Națională și a răzbunat astfel înfrângerea cu 2-5, de acum 11 ani din preliminariile pentru EURO 2004.

Reprezentativa României a învins, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-0 (0-0), selecţionata Danemarcei, într-un meci amical în care ambele goluri au fost marcate de atacantul Stelei, Claudiu Keşeru. În minutul 53,Chipciu i-a pasat lui Keşeru, care l-a driblat pe Andersen şi a marcat în poarta goală. Cinci minute mai târziu, Keşeru a primit o pasă de la Raţ şi a marcat cu un şut la vinclu de la circa 20 de metri. Selecționerul Anghel Iordănescu a început meciul cu următoarea formulă de echipă: Pantilimon - Papp, Chiricheş, Gardoş, Raţ - Hoban, Prepeliţă - Enache, Maxim, Sânmărtean - Keşeru. Au mai jucat: Luchin, Moți, Pintilii, Adi Popa, Bicfalvi și Chipciu. Mijlocaşul Eric Bicfalvi a debutat în acest meci la naţionala României. Acesta a fost ultimul meci al naţionalei României în acest an.

Iordănescu e fericit. Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat după meciul amical cu Danemarca, scor 2-0, că este bucuros că naţionala României încheie anul cu o victorie, dar şi pe primul loc în grupa F de calificare la Euro-2016.„Consider că este o victorie muncită, obţinută în repriza a doua, pentru că jocul din prima parte nu a încântat. Chiar dacă am schimbat mulţi jucători faţă de meciul cu Irlanda de Nord şi au absentat cei despre care ştiţi, consider că, cel puţin tactic, am făcut o partidă bună. Îmi doream foarte mult să obţin această revanşă pe care cred că toţi o aşteptam în faţa Danemarcei. Astăzi am întâlnit o echipă bună, puternică şi mă bucură faptul că am câştigat şi am încheiat anul pe primul loc în grupa de calificare la Euro-2016", a declarat Iordănescu în conferinţa de presă de după meci.

Seară perfectă pentru Keșeru. Atacantul Claudiu Keşeru a declarat că este onorat că a avut ocazia să marcheze pentru echipa naţională, subliniind că a avut o seară senzaţională la partida amicală a României cu Danemarca, scor 2-0.„A ieşit senzaţional această seară. I-am spus lui Răzvan Raț să aleagă poarta din dreapta, că acolo marchez cele mai multe goluri. E o onoare pentru mine să am privilegiul de a marca, dar e munca întregului colectiv. Mă trec fiorii când se intonează imnul, este o mândrie, o răsplată a multor ani de muncă, sunt acele momente la care visează orice copil. Le datorez multe colegilor de la Steaua, care m-au pus în valoare de atâtea ori, stafului tehnic şi lui nea Puiu. Important este că am câştigat acest meci. După un astfel de meci, nu mă pot plânge de oboseală", a spus Keşeru. Iordănescu a afirmat că atacantul Claudiu Keşeru este un jucător foarte bun, cu simţul golului. „Faptul că a marcat atât de mult pledează pentru el. După revenirile lui Marica şi Rusescu, Keşeru va crea o emulaţie pe acest post, în beneficiul naţionalei", a spus Iordănescu.

„Suntem pe drumul cel bun”. Căpitanul naţionalei României, Răzvan Raţ, a declarat după victoria din meciul amical cu Danemarca, scor 2-0, că „tricolorii" sunt pe drumul cel bun şi speră să continue în acest fel. „Trebuie felicitaţi toţi jucătorii prezenţi la această acţiune. Am tratat serios acest meci şi a ieşit aşa cum ne-am dorit. Suntem pe drumul cel bun şi sper să continuăm aşa. Astăzi am încercat să facem un meci bun. Keşeru este un jucător foarte bun şi care demonstrează că merită să joace la echipa naţională. Mi-aş dori ca Steaua să nu-l mai poată ţine", a spus Raţ.

Comentarii

Ultimă oră