Sari la conținut

Ne reamintim de gustul pâinii de la țară, la un atelier de preparat „pita”

ne-reamintim-de-gustul-painii-de-la-tara-la-un-atelier-de-preparat-pita

În acest week-end primim o invitație la un „Atelier de preparat pâine tradițională”, în satul Cobor, din comuna Ticuș, judetul Brașov.

Câți dintre noi se gândesc cu drag la bucata de pită caldă pe care ne-o dădea bunica la țară, acum mulți ani și ne-o „îmbunătățea” (uneori) cu ce găsea prin cămara ei magică: gem, untură sau o zacuscă bună? Și ce liberi eram, când molfăiam colțul ăla cald și fugeam repede înapoi la joacă...

Atelierul de preparat pâine tradițională, își propune să ne aducă înapoi în timp, pe vremea când mamele sau bunicile noastre coceau pâine de casă, într-un cuptor de lut.

Cine nu are asemenea amintiri, e provocăt să vină la Cobor....și să le creeze! Prin tot felul de activități se încearcă să fie readus la viața, un sat de secol XIII.

Veniți să susțineți comunitatea din Cobor și să vă bucurați de atelierul de copt pâine, în week-end-ul 25/26 martie 2017.

Pâinea reprezintă și un simbol al acestui anotimp, în care bobul ce asigură viitoarea recoltă este pus în pământ și astfel, se marchează un nou început.

Partcicipanții la atelier vor frământa, vor lăsa la dospit și vor forma cu propriile mâini o pită țărănească pe care apoi, o vor lăsa tihnit la copt, pe vatră. „Bătaia cu făină se face în limita a maxim 10 g/persoană, că altfel nu iese rețeta”, ne explică organizatorii.

Întâlnirile au loc la Cobor, în comuna Ticuș, sâmbătă, 25 martie 2017 și duminică, 26 martie 2017 de la ora 9:00.

Comentarii

Ultimă oră