Sari la conținut
nastere-in-premiera-la-brasov-

Premieră la o clinică privată din Braşov. Aici a avut loc prima naştere gemelară subacvatică. Medicii ginecologi au ajutat o mamă din Alexandria să nască sub apă, două fetiţe superbe, perfect sănătoase care au primit nota 10 la naştere. Cu o greutate de peste 2.500 de grame fiecare, fetiţele dar şi mama vor fi externate zilele viitoare şi vor putea merge acasă.

Proaspăta mamică este din Alexandria şi acasă o mai aşteaptă pe ea şi pe cele două fetiţe, doi băieţi. Femeia şi-a dorit foarte mult şi o fetiţă şi după ce a rămas însărcinată a aflat că va avea  gemeni. Marţi dimineaţă a dus pe lume două fetiţe sănătoase. A ales să nască natural însă în apă sub atenta supraveghere a medicilor specialişti de la o clinică din Braşov.

"Este o experienţă nouă pe care mi-am dorit-o de la primul copil în sfârşit mi s-a îndeplinit visul. Fetiţele sunt foarte bine, vioaie şi au trecut foarte bine din mediul lichid amiotic în alt mediu lichid la aceeaşi temperatura a corpului şi a fost firească acestă trecere" a spus mama Marilena Negrilă.

Fetiţe s-au născut la 15 minute diferenţă una de cealaltă cu o greutate de 2.500 de grame, respectiv 2.580.

"Starea generală este bună, acomodarea a fost de scurtă durată şi nu le am ajutat decât cu puţina căldură nu au avut nevoie de oxigen sau alt ajutor din partea noastră. Ne bucurăm că astăzi manâncă, şi mănâncă de la mama şi mănâncă bine" a declarat Ioan Oprea - medic neonatolog.

"Asta este prima naştere gemelară sub apă avem şi la noi peste 7.000 de naşteri. De obicei naşterile gemelare se fac prin cezariană în opinia doctorilor însă nu e aşa. Situaţia trebuie analizată şi se poate naşte natural şi fără probleme" a explicat  dr. Aurel Ionel - manager clinică.

În clinica din Braşov 48,6% sunt naşteri pe cale naturală iar din 100 de naşteri, 6 sunt subacvatice, care au loc într-o cadă special adaptată.

Comentarii

Ultimă oră