Sari la conținut

N-ai un loc de muncă? Poţi primi de la stat 12.500 de lei

nai-un-loc-de-munca-poti-primi-de-la-stat-12500-de-lei

O mână întinsă pentru şomeri, tineri şi români în diaspora. Guvernul a aprobat un pachet de măsuri care să-i ajute financiar pe toţi care nu au loc de muncă.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat, miercuri, că în şedinţa Guvernului a fost adoptată o Ordonanţă de Urgenţă care cuprinde măsuri pentru stimularea ocupării locurilor de muncă de către categoriile vulnerabile şi combaterea şomajului, acestea vizând persoanele aflate în căutarea unui serviciu, angajatorii, dar şi românii din diaspora.

Astfel, şomerii care decid să îşi schimbe domiciliul la o distanţă mai mare de 50 kilometri, pentru a deveni angajaţi, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei, a decis, miercuri, Guvernul. El a subliniat că persoanele care vor să beneficieze de aceşti bani trebuie să rămână angajate la acelaşi angajator minimum 3 luni.

O altă categorie nou inclusă în pachet pentru a beneficia de măsuri active de ocupare a locurilor de muncă este cea a şomerilor de lungă durată.

”Le dăm angajatorilor subvenţii de 900 de lei pe lună timp de 12 luni sau, după caz, de 18 luni, în cazul persoanelor cu handicap şi care reprezintă o compensaţie destul de semnificativă din salariile pe care persoanele care sunt mai puţin calificate le obţin în acest moment”, a spus ministrul Muncii. ”Oricine din diaspora va veni în ţară şi îşi va căuta prin această ofertă pe care o avem pe mobilitate, va putea beneficia de cei 12.500 de lei”, a adăugat Pîslaru.

Măsurile prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă adoptată, miercuri, vor intra în vigoare la 1 decembrie.

Comentarii

Ultimă oră