Sari la conținut

Muzica contemporană din România și Elveția vine la Filarmonica Brașov!

muzica-contemporana-din-romania-si-elvetia-vine-la-filarmonica-brasov

Muzica contemporană din România și Elveția vine la Filarmonica Brașov! În ultimele luni, Filarmonica Brașov a adus în oraș, pe lângă tradiționalele concerte simfonice, concerte de jazz, de muzică de film și de muzică ușoară. În luna octombrie, va începe o călătorie în lumea muzicii contemporane. Publicul brașovean va putea asculta cum sună muzica clasică pentru noile generații de compozitori.


Primul concert de muzică contemporană va avea loc vineri, 15 octombrie la ora 19. Evenimentul intitulatArs Subtilior este pregătitde Catedra de compoziție a Facultăţii de muzică Bucureşti și propune un program compus din piese de Constantin Silvestri, Dan Constantinescu, Dinu Lipatti, Dan Dediu și Vlad Gînța. Al doilea eveniment dedicat muzicii contemporane aduce la Brașov doi artiști elvețieni, pe Christine Simolka (soprană) și René Wohlhauser (bariton și pian). Cei doi sunt cunoscuți în lumea muzicii contemporane din Europa atât prin înregistrările cât și prin publicațiile lor. Momentan, duo-ul se află într-un turneu european cu opriri în Berlin, Paris, Basel și Chișinău. În România vor cânta la Ateneul Român de la București, la Iași și la Filarmonica Brașov. În program sunt piese scrise de diferiți Recitalul celor doi va avea loc pe 23 octombrie de la ora 19 iar intrarea este liberă.

Concertele de muzică contemporană vor continua și în luna noiembrie, cu evenimente pe 5 și 26 noiembrie care vor avea loc la Filarmonica Brașov.

Comentarii

Ultimă oră