Sari la conținut

Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov organizează în lunile iulie și august cea de a XVI- a ediție a programului de educație muzeală „Vacanța artelor la muzeu”

Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov organizează în lunile iulie și august cea de a XVI- a ediție a programului de educație muzeală „Vacanța artelor la muzeu”.

Ca și în alți ani, dorim să diversificăm și să atragem copiii aflați în vacanță la activități interactive, unele ce sunt „clasice” ale muzeului, altele noi și care le plac elevilor.

Programul se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 14 ani.


Pentru un grup de cel mult 20 de copii vă propunem următoarele activități:

- 7 iulie 2021 , ora 10 - întâlnire la muzeu, vizita expoziției „Școala de altădată” și deplasare în Parcul de la Silvicultură unde violonistul Bogdan Costache ne va încânta cu „Povestea viorii” și d-ra Raluca Budeanu- prezentare violă, Profesori de muzică la AlexZ Music Star Brașov, costuri- 6 lei de participant

- 14 iulie 2021, ora 16, 30 întâlnire la Rectorat și deplasare în Parcul din spatele Bibliotecii Județene, unde d-ra silvicultor Iuliana Bîlgă ne va spune „Povestea copacilor” și a plantelor. - costuri- 6 lei de participant

- 21 iulie 2021, ora 10 la muzeu, program dedicat tipografiei și tiparniței- „Prima scrisoare în limba română”, prezentarea tiparniței venită de la Muzeul din Câmpulung Muscel și exercițiu practic cu d-na restaurator Ioana Borcan- Muzeul „Casa Mureșenilor”, costuri 6 lei de participant

- 28 iulie 2021, ora 10 la muzeu- „Serviciile poștale în trecut”, deplasare la Oficiul Poștal nr. 1 Brașov - Poșta Română, prezentare expoziție și exercuțiu practic cum se scrie o scrisoare, cu doamna muzeograf Marinela Barna și doamna Gabriela Botici- Poșta Română. Costuri- 10 lei de participant

- 4 august 2021, ora 10 , întâlnire la muzeu, excursie documentară cu povești și jocuri la Castelul Bethlen de la Racoș. Jocul „Cuib” cu Cătălin Cantor de la Asociația Carpaterra. Vizită la o parte a Complexului Geologic. Vom savura și vestiții langoși de la doamna Ilu- de la terasa Zeus în grădina castelului. Costuri- 35 lei de participant. Putem asigura transportul la maxim 9 copii.

- 11 august 2021, ora 20, 30 întâlnire în Parcarea de la „Star”, deplasare pe Dealul Melcilor pentru „Observații Astronomice” cu d-ul Cosmin Sorin Micloș de la Asociația Ucenicul Astronom. Costuri- 10 lei de participant.

18 august 2021, ora 10 la muzeu, împletituri cu artista brașoveană Gabriela Bularca și vizită la o galerie de artă, costuri 10 lei de participant.

Activitățile de anul acesta se vor desfășura în mare parte în aer liber, cu respectarea măsurilor sanitare și purtarea măștii pe față.
Înscrierile se pot face la telefon 0268/477864 începând cu data de 28 iunie 2021. Pentru informații suplimentare apelați la Ovidiu Savu- coordonatorul programului.

În programul activităților pot apărea mici modificări, vom avea și activități suplimentare și, la cerere, vom putea prelungi programul cu 2 sau 3 vizite și ateliere. În afara excursiei, programul va ține aproximativ 2 ore pentru fiecare întâlnire, exemplu, 10- 12.

Comentarii

Ultimă oră