Municipiul Brașov a obținut, prin legea bugetului de stat, cea mai mare alocare directă de fonduri din ultimii 10 ani, pentru investiții.

 

Dintre cele 30 de milioane de lei, 10 milioane au ca scop atragere de noi investitori în industria auto electrică și în industria spațială.

 

Parlamentul României a adoptat, fără modificări, bugetul de stat al României pe anul 2021. Unul dintre articolele aprobate în cadrul acestui buget este cel referitor la alocarea, către municipiul Brașov, a aproape 30 de milioane lei (29,52 de milioane de lei) pentru investiții aflate în curs de derulare - cum este pasajul Fartec și programul de eficientizare energetică a blocurilor, prin programul social - dar și pentru unele noi, care au ca scop atragerea de investitori în facilități de producție, în domeniul mijloacelor de transport „verzi“ și industria aerospațială.

 

De-a lungul anilor municipalitatea a mai obținut fonduri de la bugetul de stat, dar prin intermediul unor programe derulate de diverse ministere - Ministerul dezvoltării - extinderea domeniului schiabil, Ministerul mediului - achiziția de troleibuze și autobuze electrice etc. Suma de 30 de milioane de lei reprezintă cea mai mare alocare directă, prin bugetul de stat, cel puțin din ultimii 10 ani.