Sari la conținut

Municipiul Brașov a intrat în „scenariul roșu”

28.10, ora 0.00 - 10.11, ora 24.00: Braşovul a intrat în regimul „3 la mie”. Oraşul Braşov intră în scenariul roşu. Cursurile şcolare „faţă în faţă” suspendate, restaurantele, sălile de jocuri de noroc, cinematografe, instituții de cultură, cluburi şi creşe se închid!


     Având în vedere că în municipiul Braşov şi în comuna Hărman incidenţa cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile a trecut de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a anunţat noi măsuri de reducere a răspândirii COVID-19, acestea fiind valabile începând din 28 octombrie 2020, ora 0.00.


    Astfel, se suspendă activităţile didactice care presupun prezenţa „faţă în faţă” în unităţile de învăţământ preuniversitar (scenariul roşu). Închise vor şi creşele, iar facultăţile din Braşov trec şi ele în sistem on-line 100%.


    De asemenea, „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produelor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor în interiorul clădirilor este interzisă”.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.


   În cazul în care activitatea operatorilor economici amintiţi este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.


   Tot din data de 28 octombrie 2020, începând cu ora 0.00, se suspendă activitatea cu publicul a cluburilor şi discotecilor. De asemenea, sunt interzise activităţile cu publicul ale cinematografelor, instituţiilor de spectacole sunt interzise.


  Interzisă este şi organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.


 Nu în ultimul rând, cu excepţia pieţelor agroalimentare, se suspendă activitatea din pieţele comerciale şi oboare.


    Toate aceste reguli, aprobate şi anunţate ieri de CJSU vor rămâne în vigoare cel puţin pentru o perioadă de 14 zile, până pe 10 noiembrie 2020.

Ce se va întâmpla din 11 noiembrie se va stabili într-o nouă şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, în urma analizei evoluţie cazurilor de Covid 19.

Comentarii

Ultimă oră