Sari la conținut

Muncă mai multă, bani mai puţini la DSS Braşov

munca-mai-multa-bani-mai-putini-la-dss-brasov

O Hotărâre de Guvern dă peste cap funcţionarea optimă a serviciilor sociale! Decizia Executivului emisă în noiembrie 2015 impune tuturor furnizorilor de servicii sociale ca, de la 1 ianuarie 2016, să aibă o licenţă pentru furnizarea fiecărui tip de serviciu pentru toate categoriile de beneficiari.

Şi la Braşov a fost nevoie de o reorganizare serioasă pentru a nu se concedia salariaţi  din centrele Direcţiei de Servicii Sociale (DSS) Braşov, actul normativ menţionat dând peste cap normativele de personal. Astfel, după cum ne-a declarat directoarea DSS, Mariana Topoliceanu, „este o Hotărâre de Guvern care ne impune să funcţionăm în centrele pe care noi le avem în subordine cu o normare a personalului de specialitate în funcţie de numărul de beneficiari pe care îi sprijinim. Am reuşit prin reorganizarea propusă la ultima şedinţă a Consiliului Local să înfiinţăm exact centrele necesare la nivelul municipiului, în aşa fel încât să nu fim nevoiţi să dăm nici un om afară şi să respectăm şi standardele impuse de acest act normativ’’. Ca atare, s-a ajund în situaţia în care, la căminul pentru persoane vârstnice, un angajat care avea în grijă doi beneficiari, să aibă acum în grijă 10 beneficiari.

„Din păcate au fost afectaţi şi salarial o parte dintre colegii care lucrează în căminul pentru persoane vârstnice, în zona de bloc alimentar  şi îngrijire şi acum cei mai mulţi dintre ei primesc atribuţii suplimentare”, a completat Mariana Topoliceanu.

Conform datelor oficiale, instituţia braşoveană are în subordine 11 centre şi 229 de angajaţi. În ultimele zile din decembrie, după reorganizare, s-au depus la Ministerul Muncii dosarele pentru obţinerea licenţei de funcţionare, tocmai în scopul de a nu perturba activitatea instituţiei, în ciuda modificărilor „de ultim ceas” a guvernanţilor.

Comentarii

Ultimă oră