Suma alocată în 2015 agricultorilor pentru plata ajutorului de stat în scopul reducerii accizei la motorina utilizată în agricultură a fost majorată cu circa 40%, de la 270,7 milioane lei la 377,5 milioane lei, ca urmare a unei decizii aprobate astăzi de Guvern.
Astfel, măsura va asigura resursele financiare necesare pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată în trimestrul III al anului 2015, la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, urmărindu-se diminuarea costurilor de producţie. Din suma alocată inițial în 2015 cu această destinație, 270,697 milioane lei, pentru plata ajutorului aferent trimestrelor I și II a fost utilizată suma de 248,328 milioane lei, plățile aferente motorinei utilizate în trimestrul III urmând să se facă până la sfârșitul anului.
Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014. Plata ajutorului se face prin centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
www.mediafax.ro