Sari la conținut
moment-artistic-dedicat-lui-sorin-apan

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov vă invită vineri, 21 noiembrie 2014, ora 17.00 la un eveniment cultural dedicat profesorului Ioan Sorin Apan. Evenimentul se va desfășura în prezența foștilor elevi, colegi, a familiei și a unor membri ai Minisatului „Sf. Andrei”.

După eveniment, participanții vor colinda pe strada Republicii spre Colegiul Național „Unirea”.

În 2012, profesorul Ioan Sorin Apan a plecat dintre noi prea devreme, la 55 de ani, lăsând în urmă un gol  greu de acoperit cu suflet şi faptă. Profesor de fizică şi de teologie, dar şi pictor iconograf,  dascălul braşovean şi-a dedicat viaţa păstrării nealterate a tradiţiilor româneşti. A  reuşit să sădească în inimile a generaţii de elevi dragostea pentru arta pură, pentru credinţă, pentru portul popular şi vechiul sat românesc. Copilul de suflet al profesorului Apan a fost  mini-satul Sfântul Andrei de la Colegiul  Andrei Şaguna.
Ioan Sorin Apan a fost un pasionat etnolog, folclorist, creator de artă populară, bun interpret la acordeon,  scriitor.  Toate aceste pasiuni  pentru păstarea purităţii  satului românesc  i-au adus un loc în  Academia  Artelor Tradiţionale din România.

Comentarii

Ultimă oră