Sari la conținut
modificari-in-urnele-lc

Următoarea ediţie a Ligii Campionilor va suferi schimbări majore legate de alcătuirea urnelor pentru tragerea la sorţi a grupelor.

Cele mai importante cluburi şi deţinătorii drepturilor TV au presat UEFA pentru a schimba modul în care sunt distribuite echipele din prima urnă, cea a capilor de serie.Până acum, repartizarea se făcea luâdu-se în calcul cel mai bun coeficient.

Din sezonul următor, se pare că în prima urmă vor intra doar echipele campioane, la care se va adăuga şi câştigătoarea Ligii Campionilor.

Noul sistem va dezavantaja echipe ca Barcelona, de exemplu, care în acest sezon a fost în prima urnă datorită rezultatelor înregistrate în ultimele sezoane. Dacă s-ar fi aplicat noua regula, catalanii ar fi fost în urna a doua, nu în prima.

Unul dintre cluburile care au contestat puternic vechiul sistem a fost Manchester City.

Trupa chilianului Pellegrini, campioană în Anglia, s-a văzut repartizată în urna a doua, unde au dat peste Bayern Munchen, CSKA şi Viktoria Plzen, toate echipe campioane.

Astfel, în prima urnă se vor regăsi campioanele celor mai puternice ligi din Europa: Spania, Anglia,Germania, Portugalia, Italia, Rusia şi Franța, plus deţinătoarea trofeului.

Tot din sezonul următor UEFA va majora cu 30% premiile din Liga Campionilor.

Comentarii

Ultimă oră