Sari la conținut

Bani europeni pentru ca patronii să ştie cum să-şi transforme salariaţii în angajaţi europeni şi adaptabili. Totodată, şi managerii au urmat cursuri prin care şi-au îmbunătăţit capacitatea de adaptare la condiţiile economice şi sociale. Totul în cadrul unui proiect ce s-a derulat în peste 30 de luni.

Proiectul „Flexinov – Întreprinderi flexibile şi inovatoare” s-a desfăşurat în trei regiuni şi s-a născut din nevoia de flexibilizare şi adaptare la cerinţele pieţei, spun iniţiatorii lui. Proiectul a urmărit introducerea în firmele româneşti a modelelor de „flexibilitate funcţională“ folosite în marile companii europene pentru organizarea eficientă a muncii.
„Un om european este un om adaptabil, un om care îşi găseşte locul, este mult mai flexibil în direcţia în care munceşte. Deci, individul va dezvolta întreprinderea şi întreprinderea se va folosi de acel individ în condiţii optime şi nu numai pe postul pe care a fost angajat, făcându-şi treaba doar pentru care a fost angajat, pe principiul românesc: Suntem angajaţi, ne facem treaba, plecăm. Nu, încercăm să ne dezvoltăm”, a declarat Traian Şerban Voiculescu, manager proiect. Programele de formare profesională au fost împărţite în două pachete, unul pentru manageri şi unul pentru angajaţi. Pachetul managerial a inclus cursuri precum manager resurse umane, managementul decizie,  soluţii e-business. Pachetul destinat angajaţilor a cuprins cursuri pentru manager resurse umane, lucrul în echipă, operare calculator sau web design. „Probabil că am pus la punct mult mai bine anumite lucruri care erau doar gândite, nu şi structurate, nu şi scrise”, a declarat  Laura Ioniţă, reprezentant firmă participantă.
Proiectul s-a derulat în perioada decembrie 2010-iulie 2013, iar partener pentru Regiunea Centru a fost Camera de Comerţ şi Industrie Braşov. „Acest proiect a elaborat şi 2 ghiduri de bune practici, atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori, în ceea ce priveşte flexibilitatea funcţională şi s-a finalizat cu implementarea modelelor pe care le-am elaborat în cadrul proiectelor, în patru firme din regiunea Centru”, ne-a spus Daniela Giol, manager regional proiect.

Comentarii

Ultimă oră