Sari la conținut

Misterul plăcuţelor auto. Care sunt cele 1500 de combinaţii interzise?

misterul-placutelor-auto-care-sunt-cele-1500-de-combinatii-interzise

Procedeul de imprimare a unei plăcuţe este foarte simplu. se alege combinaţia de litere şi cifre, se introduce plăcuţa în tipar şi apoi se presează.

"Persoana poate să-şi aleagă combinaţia de cifre 16.00 de obicei o alege în funcţie de anul, luna şi ziua naşterii şi numele persoanei", a spus şeful atelierului.

Acest serviciu costă 85 de lei, dublu faţă de costul plăcuţelor cu un număr aleatoriu. Totuşi, chiar dacă se plăteşte, nu se poate opta pentru orice număr de înmatriculare.

Există peste 1500 de combinaţii interzise. Printre acestea se numără cele restricţionate pentru uzul propriu al unor instituţii: Poliţia Română (POL), Serviciul Român de Informaţii (SRI) sau Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

De asemenea, sunt interzise şi combinaţiile de litere care încep cu "I" sau "O” deoarece aceste litere pot fi confundate cu cifrele 1 si 0. Din acelasi motiv, nu sunt permise nici combinaţiile “III” sau “OOO”. În plus, sunt interzise şi combinaţiile care au conotaţii sexuale.

Direcţia Permise de Conducere si Înmatriculări Vehicule a sărbătorit astăzi 99 de ani de la data când a intrat în vigoare primul regulament pentru circulaţia autovehiculelor.

Comentarii

Ultimă oră