Sari la conținut

Mircea Baniciu a cântat noul imn al echipei FC Braşov!

Înainte de startul partidei cu Dinamo, suporterii stegarilor au avut parte de o surpriză. Mircea Baniciu a interpretat noul imn (melodie care a făcut furori în anii 70), celebrul” În oraşul de sub Tâmpa”.
Baniciu nu e microbist! Interpretul a recunoscut că nu este un “apropiat” al sportului rege, dar s-a arătat încântat de ideea suporterilor braşoveni, care l-au solicitat să interpreteze imnul echipei favorite.”Mă bucur enorm că acest cântec a ajuns să fie imnul echipei FC Braşov. Nu pot spune că sunt un microbist înflăcărat, dar pot declara că ţin cu echipa FC Braşov. Mă simt ca la lansarea unui album personal şi sper să fie de bun augur, iar galben-negrii să câştige jocul cu Dinamo” a declarat Mircea Baniciu. Cunoscutul interpret a primit din partea clubului FC Braşov, un tricou personalizat, cu numărul 74, cifră care reprezintă anul în care a fost compus imnul FC Braşov.
Amintiri, amintiri... Iniţial, textul a fost compus pe vremea studenţiei, la începutul anilor 70, de Viorel Morari şi regretatul Mihai Bara. “Îmi aduc aminte, cum m-am decis împreună cu regretatul Mihai Bara, care mi-a fost coleg de şcoală şi bun prieten, asupra melodiei. Ne-am spus noi: care e cea mai în vogă trupă?Normal, Phoenix ! Care e cea mai ritmată şi potrivită melodie, la care s-ar potrivi versurile noastre? Andrii Popa ! Şi aşa a apărut imnul stegarilor, care s-a cântat şi se cântă şi acum pe Tineretului!” a spus Viorel Morari
FC Braşov, greu de bătut de Dinamo.  La conferința de presă în care a fost prezentat noul imn al stegarilor, reprezentanții mass-media din Braşov i-au amintit patronului Ioan Neculaie, când a luat bătaie ultima dată FC Braşov, de la Dinamo, pe teren propriu: într-unul din mandatele lui Romeo Paşcu. „A, da ! S-au dus vremurile alea! S-a terminat şi cu celebrele „cooperative” dar şi cu cei care au „cooperativizat”! Numai aşa fotbalul poate progresa!” a declarat Neculaie
Mai vine De Zerbi? Aflați încă în căutarea unui atacant, oficialii lui FC Braşov spun că nu este nicio problemă dacă la echipă nu va ajunge fostul jucător al celor de la CFR Cluj, italianul De Zerbi. Patronul stegarilor, Ioan Neculaie, spune că este posibil ca acesta să ajungă la echipă, dar a negat sumele cu multe zerouri vehiculate în cazul acestui transfer. “ Da ce, noi suntem nababi, să dăm 100 şi ceva de mii de euro unui jucător la semnătură, plus un slariu de 20.000? Exclus aşa ceva! Din câte ştiu eu, De Zerbi va ajunge la noi, dar dacă acest transfer nu se va realiza, nu va fi o problemă!”a încheiat Neculaie.

Comentarii

Ultimă oră