Sari la conținut

Minori fugiți dintr-un centru de plasament, prinși la cerșit în centrul Brașovului

minori-fugiti-dintrun-centru-de-plasament-prinsi-la-cersit-in-centrul-brasovului

Trei minori au fost găsiți de un echipaj al Poliției Locale Brașov, cerșind în centrul orașului. Cei trei (două fete și un băiat – cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani) nu s-au speriat când au fost luați la întrebări de oamenii legii, care voiau să afle mai multe despre situația lor.

În urma dialogului cu minorii, agenții de la Locală au descoperit că micuții sunt instituționalizați în centrul “Albina” din cadrul Complexului de servicii “Măgura” Codlea.

Mai mult decât atât, copiii sunt învățați cu oamenii în uniformă. Ei au recunoscut că nu era pentru prima dată când au fugit din centru și au fost prinși de polițisti, vagabondând pe Republicii ori prin zona Gării Brașov.

Cei trei provin din medii dezavantajate din zona Măieruș-Apața și sunt parte dintr-o categorie socială cu grad ridicat de vulnerabilitate.

După ce au fost depistați în stradă, minorii au fost conduși la Secția de Poliție pentru identificare.

Aici, s-a luat legătura cu cei de la centrul de plasament, iar polițiștii de la secție i-au escortat și predat unității din Codlea, aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru a fi reinternați.

Comentarii

Ultimă oră