Sari la conținut

Minivacanța de 1 Decembrie va dura cinci zile la bugetari

minivacanta-de-1-decembrie-va-dura-cinci-zile-la-bugetari

Guvernul a decis: 2 decembrie 2016, va fi zi liberă.


   Executivul a decis, astăzi în şedinţă, ca ziua de 2 decembrie să fie liberă pentru salariaţii din sectorul public, urmând ca aceştia să recupereze ziua de muncă pe 17 decembrie sau să-şi prelungească timpul zilnic de lucru până la data de 16 decembrie 2016.

În acest fel, românii care lucrează la stat vor beneficia de o minivacanță de 1 Decembrie de 5 zile.


 Prima zi liberă va fi miercuri, 30 noiembrie, când românii sărbătoresc Sfântul Andrei. Joi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, este zi nelucrătoare şi pentru că Guvernul şi-a dat acordul prin Hotărarea adoptată astăzi, salariații nu se vor întoarce vineri la muncă, ci vor continua liberele până după  week-end.

Deciziile de acest fel luate de Guvern stimulează turismul local, gradul de ocupare în staţiunile din România fiind mai ridicat atunci când bugetarii beneficiază de o minivacanţă.

"S-a stabilit azi printr-o hotărâre ca ziua de vineri, 2 decembrie 2016, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, după cele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală, de 30 noiembrie și 1 decembrie", a spus Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Executivului. El a precizat că această zi se va recupera pe 17 decembrie sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până pe 16 decembrie 2016.

Potrivit actului normativ, prevederile nu se aplică pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

De obicei, astfel de decizii îi vizează în special pe bugetari. Firmele private, care nu pot închide activitatea, în zilele declarate libere de Guvern, trebuie să le acorde angajaților timp liber la altă dată.

Comentarii

Ultimă oră