Sari la conținut

Ministrul Educației, corijent la istorie:,,Romulus și Remus au supt de la o vulpe”

ministrul-educatiei-corijent-la-istorieromulus-si-remus-au-supt-de-la-o-vulpe-

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, duminica seara, intr-o emisiune televizata, ca fondatorii Romei, Romulus si Remus, despre care mitologia spune ca au fost crescuti de o lupoaică, ar fi fost salvați de catre o vulpe.

Ministrul a vorbit despre o vulpe, in loc de lupoaica, cand a raspuns la o intrebare la Digi 24, la emisiunea Testul de Sinceritate, legata de nasterea lui Romulus si Remus, intemeietorii Romei.

Prezentator: In ce oras s-au nascut Romulus si Remus?

Ministrul Educatiei: Nu stiu daca s-au nascut intr-un oras anume, pentru ca ei au fost gasiti de cineva in padure, intr-un cuib, cred ca vulpea nu era cetatean….

Prezentator: Nu era vulpe, era lupoaica.

Ministrul Educatiei: Lupoaica, da. Lupoaica nu era un cetatean … Roma a venit dupa.

In mitologia romana, gemenii Romulus și Remus sunt protagonistii fondarii Romei. Fii ai unei preotese si a unui zeu, cei doi au fost abandonati pe Tibru, dar o lupoaica i-a salvat, i-a adapostit si i-a hranit. Cei doi gemeni sunt gasiti de un păstor, care ii duce in civilizație. La maturitate, Romulus si Remus decid sa intemeieze un nou stat dar se cearta cu privire la locatia noului oras si Romulus il ucide pe Remus. Romulus fondeaza astfel Roma si infiinteaza primele legiuni si Senatul.

Comentarii

Ultimă oră