Sari la conținut
minifestivalul-filmului-balcanic

La  Cityplex Braşov se desfăşoară Minifestivalul Filmului Balcanic. Astfel, până pe 22 august, în cadrul programului Europa Cinemas, veţi putea urmări proiecţiile:
- KRUGOVI/CERCURI, o coproducţie Serbia, Germania, Franţa, Slovenia, Croaţia, în regia lui Srdan Golubovic,

Bosnia, 1993. În mijlocul conflictului din Bosnia, soldatul sârb Marko este martorul agresiunii lui Haris, un bărbat musulman, de către trei soldaţi. Marko intervine şi-l salvează pe Haris, dar este ucis în bătaie de soldaţii furioşi. 25 de ani mai târziu, războiul s-a sfârşit, dar rănile lăsate de el nu s-au închis. Tatăl lui Marko reconstruieşte o biserică şi fiul unuia dintre ucigaşi se oferă să-l ajute, dar bărbatul ezită să accepte. Prietenul lui Marko, acum renumit chirurg la Belgrad are o dilemă teribilă când trebuie să-l opereze pe unul dintre cei trei soldaţi, aflat în pragul morţii.


-KAD SVANE DAN/PÂNĂ ÎN ZORI, coproducţie Serbia, Franţa, Macedonia, în regia lui Goran Paskaljevic

Un profesor de muzică recent pensionat descoperă originile sale adevărate și soarta tragică a familiei sale din perioada Holocaustului.

Bătânul Misha Brankov (Mustafa Nadarevic) trăiește o viață solitară în Belrgad până în momentul în care un secret îngropat de mulți ani iese la suprafață: o cutie de metal ce conține informații misterioase despre trecutul profesorului de muzică. Va reuși oare Misha să dezlege trecutul și să termine proiectul început cu mulți ani în urmă de către tatăl său?


-EPIZODA U ZIVOTU BERACA ZALJEZA/VIAŢA UNUI CULEGĂTOR DE FIER VECHI, coproducţie Bosnia şi Herţegovina, Franţa, Slovenia, Italia, în regia lui Danis Tanovic.

O familie de rromi trăieşte departe de centrele urbane din Bosnia-Herţegovina. Tatăl - Nazif adună metalul din maşinile scoase din uz şi îl vinde la fier vechi. Mama - Senada face curat în casă, găteşte, coace şi are grijă de cele două fetiţe. Într-o zi ea simte o durere ascuţită în abdomen care o forţează să meargă la spital unde i se spune că s-a întâmplat ceva cu fătul din pântece, riscă să facă septicemie şi trebuie operată cât mai repede. Dar Senada nu are asigurare medicală.


Preţul unui bilet la film este 7 lei. Puteţi afla programul proiecţiilor fie de pe site-ul www.brasovultau.ro, fie de pe www.brasov.cityplex.ro

Comentarii

Ultimă oră