Sari la conținut

O echipă formată din specialişti de la Pentagon şi geologi americani au descoperit în Afganistan depozite minerale în valoare de aproximativ 1 trilion de dolari. Noua descoperire va modifica fundamental economia Afganistanului şi mai mult ca sigur şi războiul.
Noile depozite, necunoscute anterior, care conţin filoane imense de fier, cupru, cobalt sau aur şi de metale industriale critice, precum litiul, sunt atât de mari şi includ atât de multe minerale care sunt esenţiale pentru industria modernă,încât Afganistanul ar putea fi transformat în cele din urmă într-unul dintre cele mai importante centre miniere din lume.
Deşi ar putea dura mai mulţi ani pentru a dezvolta aici o industrie minieră, potenţialul este atât de mare încât funcţionarii şi directorii din industrie cred că ar putea atrage investiţii masive, chiar înainte ca minele să fie profitabile, oferind posibilitatea de a crea locuri de muncă, care ar putea distrage atenţia de la război.
Firme internaţionale de contabilitate, care au expertiză în contractele de exploatare minieră, s-au angajat să se consulte cu ministerul afgan al minelor, iar date tehnice sunt pregătite pentru a fi predate companiilor miniere multinaţionale şi a altor potenţiali investitori străini. Pentagonul ajută oficialii afgani în demersurile pentru a căuta ofertele privind exploatarea minieră începând cu toamna viitoare, au declarat oficialii.

Comentarii

Ultimă oră