Sari la conținut

Mii de turişti pe pârtii, în Poiană: o medie de peste 23.000 de urcări în fiecare zi

mii-de-turisti-pe-partii-in-poiana-o-medie-de-peste-23000-de-urcari-in-fiecare-zi

Poiana Brașov a fost la mare cautare de sărbători. Deși în oraș nu a fost zapadă în această perioadă, sus, în stațiune distracția a fost completă.

Mii de turişti au luat cu asalt pârtiile din Poiana Braşov la trecerea dintre ani. Cu schiurile sau plăcile de snowboard la ei, cei veniţi să petreacă Revelionul în staţiune au făcut nenumărate drumuri în sus ( folosind instalaţiile de transport pe cablu) şi apoi pe pârtii în jos.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, în perioada 22 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018, au fost înregistrate 277.827 de treceri prin turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu (medie de 23.152 pe zi). Cea mai aglomerată zi din acest punct de vedere a fost 27 decembrie 2017, când au fost înregistrate 29.407 treceri.

Din 3 ianuarie, la solicitarea celor care practică schiul a fost pornit și teleschiul Ruia şi va fi pornit ori de câte ori vor solicita schiorii, atunci când vremea va permite folosirea sa.

      Astăzi, stratul de zăpadă pe pârtii era de 60 de cm şi se schia în condiţii de ceaţă pe întreg domeniul schiabil, toate pârtiile fiind deschise.

Pe lângă teleschiul Ruia, sunt funcţionale telecabina Kanzel, telegondola, telescaunele Ruia şi Lupului, teleschiurile Bradul şi Stadion, fiind în continuare defectă telecabina Capra Neagră.

Comentarii

Ultimă oră