Sari la conținut
mii-de-oameni-la-zilele-cristianului

Peste 6000 de oameni au călcat pragul Cristianului în cele două zile de sărbătoare care au marcat zilele comunei și Drumul Pâinii, ne informează Biz Brașov.

120 de pâini calde, pregătite, frământate și coapte tradițional în cuptoarele din sat, au fost rupte și împărțite de fete în port popular tuturor oaspeților evenimentului.

Bulzul ciobănesc, micii și pastrama la grătar, dar și alte bunătăți au făcut deliciul participanților. Producători locali au pus pe tarabe produse tradiționale, precum brânzeturi, pastrame, dulcețuri și zacuscă.

Târgul de meșteșugari, dar și atelierele ținute de aceștia pentru cei mici, au fost punctele de atracție principale pe timpul celor două zile de sărbătoare. Programul artistic al evenimentului a adunat mii de oameni lângă scena din piațetă, fiind conceput special pentru a satisface toate gusturile.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Cristian și Consiliul Local și face parte dintr-un program mai amplu de revitalizare a tradițiilor și culturii în comuna Cristian.

BizBrasov.ro

Comentarii

Ultimă oră