Sari la conținut
mihnea-motoc-propus-ministru-la-externe

Mihnea Motoc, reprezentantul permanent al României la Uniunea Europeană, este propus la Externe, după ce ministrul Teodor Meleşcanu şi-a anunţat marti demisia.
„Azi o să transmit către președinte propunerea pentru noul ministru de Externe. M-am sfătuit și cu domnul Meleșcanu și îl voi propune pe domnul ambasador Mihnea Motoc, care să fie noul ministru de Externe. Cred că este un mesaj foarte bun, apropo și de importanța pe care o dăm și relațiilor noastre pe plan european”, a anunțat Ponta, la Palatul Victoria.
Ponta i-a mulțumit ministrului demisionar Teodor Meleșcanu, apreciind că acesta „a făcut ce putea să facă într-o săptămână”.
În 2003, Mihnea Motoc a fost trimis ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar şi reprezentant permanent al României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite, îndeplinind această funcţie timp de 5 ani. În această calitate, el a fost în anii 2004-2005 reprezentant al României în Consiliul de Securitate al ONU. Motoc a fost transferat în 2008 ca ambasador extraordinar şi plenipotenţiar şi şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.
Mihnea Motoc este căsătorit cu Iulia Motoc, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Comentarii

Ultimă oră