Sari la conținut

Mihaela Ursuleasa a debutat la 6 ani, la Casa Armatei

Cânta pentru ceva mai presus de lume, comunica prin muzică şi prin zâmbetul pe care îl aducea pe scenă. Aşa vorbeşte despre pianista Mihaela Ursuleasa, una dintre fostele sale colege de şcoală. Dispariţia Mihaelei de pe scena mondială a muzicii este o durere, a spus în schimb maestrul Ilarion Ionescu Galaţi, dirijorul sub bagheta căruia Mihaela a debutat la Casa Armatei pe atunci când pianista avea doar 6 ani.

"Se întrerupeau cursurile în celelalte clase pentru a o asculta pe ea. Îmi amintesc că era o fetiţă foarte jucăuşă, foarte nostimă şi veselă până în momentul în care începea să cânte la pian. Când maturitatea şi bucuria de a cânta erau maxime. Mihaela comunica prin muzică, prin zâmbetul pe care îl aducea pe scenă" a spus Petruţa Măniuţ Coroiu, fostă colegă a Mihaelei Usuleasa.

"Am cunoscut-o pe Mihaela de când s-a născut. A debutat cu mine la Casa Armatei cu Filarmonica din Braşov, când avea 6 ani, pare-mi-se cu un concert cu Mozart. Cu mare succes. O mare surpriză, era un copil superb şi  genial" a mărturisit  Ilarion Ionescu Galaţi, fost director la Filarmonica Braşov.


Ultimul concert pe care Mihaela l-a susţinut în capitală ar fi fost se pare şi unul dintre cele mai grele, spun cunoscuţii ei.


"Se vedea că era obosită, de presiunea unei vieţi pline de concerte  care nu are cum să nu te marcheze ca om " a spus Petruţa Măniuţ Coroiu.  Acum au rămas doar amintirile, viaţa pianistei geniale, supranumită "Bethoven a zilelor noastre", s-a oprit brusc într-o seară de joi, la numai 33 de ani.

"Ea cânta pentru ceva mai presus de lume "a concluzionat fostă colegă. "Dispariţia Mihaelei Ursuleasa de pe scena mondială muzicală a lumii este o durere. Nu doar pentru noi, ci pentru muzică în general" a spus şi  fostul director la Filarmonica Braşov. Şi membrii Cvartetului Gaudeamus Braşovau marcat trecerea Mihaelei în nefiinţă. Muzicienii au ţinut un moment de reculegere în memoria pianistei, la Bran alături de spectatorii celei de a doua ediţii a evenimentului !Clasic, Chanson, Jazz". "Mihaela e o mare pierdere, o pianistă excepţională cu un talent deosebit. Cu o mare putere de muncă. Întreaga muzică este în doliu. Am cântat cu Mihaela acum 6 ani. Am avut un concert în cadrul Festivalului de Muzică de Cameră de la Braşov. Şi noi cvartetul împreună cu Mihaela am interpretat o piesă de Brahms," îşi aminteşte Lucia Neagoe, muzician la Cvartetul Gaudeamus.


Dorinţa familiei esta ca trupul neînsufleţit al Mihaelei să fie repratriat în ţară, lucru de care se va ocupa chiar ministerul Culturii, care va suporta toate cheltuielile pentru ca acest lucru să se întâmple. Pianista va fi înmormântată vineri la cimitirul Bellu, acolo unde familia are un cavou. S.F. VEZI SI AFISUL DE DEBUT.

Comentarii

Ultimă oră