Sari la conținut

Mihaela Hogaş - patru medalii pentru Corona, la două Cupe Mondiale

mihaela-hogas-a-adus-patru-medalii-coronei-la-doua-cupe-mondiale-de-juniori-si-neoseniori

Din nou podium pentru Corona la etapă de Cupă Mondială la Patinaj Viteză. Mihaela Hogaş a obținut patru medalii pentru Corona la două Cupe Mondiale de juniori şi neoseniori

Patinatorii de viteză ai Coronei au început în forţă sezonul de competiţii internaţionale. După ce în urmă cu o săptămână, Mihaela Hogaş a câştigat două medalii, de argint şi de bronz, la etapa de Cupă Mondială de juniori şi neoseniori de la Bjugn din Norvegia şi în acest week-end, sportiva antrenată la Corona de Bogdan Stănescu a urcat de de două ori pe podium la etapa de cupă mondială de la Enschende din Olanda. În a doua cupă mondială de juniori şi neoseniori Mihaela Hogaş a câştigat medalia de argint în proba de 500 m şi medalie de bronz în proba de 1000 m.

Alături de Mihaela Hogaş, la etapa de cupă mondială de la Enschende din Olanda au mai participat de la Corona, Ramona Ionel (locul 43 în proba de 500 m şi locul 37 la 1500 m), Roxana Manolache, locul 36 în proba de1500 m şi locul 19 la Mass start, precum şi Cosmin Nedelea, locul 20 în proba de 500m; locul 25 la 1000 m, respectiv locul 23 la 1500 m, el fiind însă pentru prima dată înscris la o competiţie de neoseniori.

După rezultatele obţinute, patinatoarea Coronei, Ramona Ionel este calificată la YOG 2020 de la Laussane, însă antrenorul Bogdan Stănescu aşteaptă şi ultima confirmare oficială de la International Skating Union legată de acest lucru.


 Antrenorul Coronei, Bogdan Stănescu a declarat că este mândru că sportivii pe care îi antrenează s-au bătut de la egal la egal cu „marile puteri ale patinajului viteză mondial”.


     „A fost o competiţie foarte grea, cu foarte mulţi participanţi din peste 30 de ţări. Ne-am bătut de la egal la egal cu marile puteri ale sportului mondial, Canada, Germania, China, Norvegia sau alte ţări care au bugete nelimitate şi condiţii de pregătire şi practicare a sportului de performanţă la nivel superlativ. Cu toate acestea, sportivii Coronei pe care îi antrenez au obţinut rezultate foarte bune arătând că munca lor de ani de zile nu a fost în zadar şi că ne putem reprezenta ţara şi clubul cu mândrie şi ne putem clasa chiar pe podium în competiţii internaţionale”.


   Despre medaliile câştigate de Mihaela Hogaş, antrenorul Bogdan Bogdan Stănescu a spus că este mulţumit de prestaţia acesteia în cursele în care a participat.


  „Mihaela Hogaş a avut nişte curse foarte bune, obţinând atât clasări pe podium dar şi timpi de invidiat.

Drumul nostru către Jocurile Olimpice de iarnă 2022 Beijing continuă. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la susţinerea sportivilor, din toate punctele de vedere, pentru că fără aceştia nu puteam obţine aceste rezultate remarcabile. În continuare ne pregătim pentru Cupa României din decembrie dar şi pentru Campionatul European de sprint de la Heerenveen din Olanda, în luna ianuarie 2020”, a mai spus antrenorul de patinaj al clubului Corona.

Comentarii

Ultimă oră