Sari la conținut

Mierea de albine, remediul pentru tratarea insomniei

mierea-de-albine-remediul-pentru-tratarea-insomniei

Conform specialiştilor în remedii naturiste, insomnia poate fi tratată sau chiar evitată prin consumul frecvent de miere de albine, un aliment care îmbunătăţeşte şi prelungeşte somnul de refacere. De asemenea, valeriana, sunătoarea, sulfina şi floarea pasiunii pot reduce tulburările de somn. Insomnia este o tulburare a mecanismului de reglare a centrului nervos somn-veghe, care determină reducerea duratei şi a profunzimii somnului şi care este întâlnită în astenii, boli psihice sau nevroze. Insomnia se instalează din ce în ce mai frecvent în viaţa omului secolului XXI şi apare din cauza stilului de viaţă dezorganizat şi a stresului. În orice magazin naturist am intra pentru a întreba cum putem scăpa de insomnie, ni se vor recomanda, cu siguranţă, valeriana, ceaiul de sunătoare, sulfina sau floarea pasiunii. Dar, unul dintre cele mai vechi remedii de combatare a insomniei este mierea de albine, scrie adevarul.ro.
     Mierea de albine şi ciclul HYMN Farmacistul, cercetătorul şi autorul scoţian Mike McInnis este de părere că mierea, luată înainte de culcare, îmbunătăţeşte şi prelungeşte somnul de refacere prin cel putin trei mecanisme: asigura depozite suficiente de glicogen pentru opt ore de somn (acest lucru previne sau diminuează eliberarea celor doi hormoni ai stresului, cortizolul şi adrenalina). stabilizează nivelul de zahăr din sânge. contribuie la eliberarea melatoninei, hormonul necesar atât pentru vindecarea cât şi pentru refacerea ţesuturilor în corp pe timpul nopţii. McInnes numeşte acest proces ciclul miere-insulina-melatonina sau ciclul HYMN (HoneY – insulin- MelatoniN).

Combinaţiile în care poate fi folosită mierea, seara, înainte de culcare, pentru prevenirea sau tratarea insomniei sunt variate. Printre acestea se numără: două linguriţe cu oţet de cidru amestecat cu două linguriţe de miere într-un pahar cu apă o linguriţă de miere într-o cană de ceai cald de muşeţel, flori de portocală, lămâiţă sau tei o cană cu jumătate suc de portocale si jumatate apă caldă la care se adaugă două linguriţe de miere o linguriţă de miere într-o cană de ceai cald de mentă şi cuişoare 60 ml miere cu cinci picături de ulei de levănţică pentru un amestec folosit în doze de două linguriţe, timp de 10 – 15 minute, în timpul unei băi de seară

Valeriana se ia cu 45 de minute înainte de culcare Încă din timpul romanilor se considera că valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii în tratarea tulburărilor nervoase şi cardiace şi a bolilor fizice asociate cu acestea. Folosirea sa în afecţiunile sistemului nervos duce la efecte excelente de prevenire şi combatere a multor stări specifice, cum ar fi insomniile şi tulburările de somn asigurând o creştere a perioadei de somn profund.

Comentarii

Ultimă oră