Sari la conținut

După Google, Intel sau Dell, care au anunţat încă de la finele anului trecut că intenţionează să angajeze sute de oameni pentru birourile din România, a venit rândul gigantului Microsoft să înceapă recrutările, informează www.incont.ro. Compania a postat, ieri, pe site-urile de recrutare, mai multe anunţuri pentru ocuparea unor posturi în Bucureşti, dar şi în în alte oraşe mari din ţară, printre care şi Braşov.
Zeci de poziţii vacante. Microsoft caută, în special, ingineri, cu experienţă de până la 5 ani şi care să cunoască cel puţin limba engleză. Compania caută, în general, absolvenţi de facultate în domeniu, cu o experienţă de până la cinci ani, mai ales în cazul inginerilor. Microsoft angajează însă şi români fără experienţă. Compania are disponibile în România câteva zeci de poziţii vacante, printre care ingineri specialişti pe domeniul serverelor, dezvoltatori de software, specialiştii SQL, Office.
Cei care aleg o carieră în domeniul tehnologiei informaţiei pot opta pentru fie pentru partea de dezvoltare software, fie pe partea de administrare. Iată la ce salarii pot ajunge cei care îmbrăţişeasă o carieră în acest domeniu:
La ce salarii ajunge un programator. O persoană care începe că programator junior poate câştiga la început între 300 – 600 EUR în funcţie de nivelul general de pregătire, dar şi de tehnologiile alese. În timp poate evolua până la 1400 - 2000EUR, că senior software engineer. Evoluţia în această carieră poate continuă până la project manager unde vorbim de 1800 - 2500 euro sau chiar mai departe, până la nivel de director de departament dezvoltare software - peste 3,000 EUR.
La ce salarii ajunge un administrator de reţea. Dacă cineva optează pentru variantă de administrare reţele /sisteme, în general începe de pe poziţii de help-desk, timp în care acumulează atât know-how, cât şi experienţă în rezolvarea problemelor specifice. Aici poate câştiga în medie între 250 - 400 euro Etapă următoare este trecerea pe poziţii de administrator reţea / sistem, o persoană care şi-a ales această carieră putând ajunge un excelent specialist pe o anumită tehnologie (ex: Microsoft, Cisco). Ca administrator de sistem/reţea salariile variază între 500EUR pentru începători până la peste 1500EUR pentru specialişti. Un avantaj competitiv în acest domeniu îl reprezintă certificările (MCSE, CCNA, CCNP, CISSP, CISA etc), care pot crste câştigurile cu un procent semnificativ. Astfel, un administrator de reţea care se specializează în timp pe tehnologii Cisco şi se certifica la cel mai înalt nivel (CCIE) poate depăşi uşor 2000EUR lunar. De asemenea, o altă variantă este coordonarea de proiecte, echipe sau departamente IT , inclusiv IT Manager. Un Project Manager câştiga în medie între 1700 - 2500 EUR, în timp ce la nivel de IT Manager salariile pot depăşi 2500 - 3000 EUR.

Comentarii

Ultimă oră