Sari la conținut
meteo-marti-vine-iarna

Luni, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării vremea va fi în general închisă, cu precădere în zonele joase de relief, unde ceaţa va fi persistentă şi asociată cu burniţă, condiţii în care valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice datei. În restul ţării, cerul va fi variabil, regimul termic se va situa cu mult peste cel normal în această perioadă din an, iar ceaţa va fi prezentă pe arii restrânse, mai ales dimineaţa. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 1...3 grade, în zonele cu ceaţă persistentă din vest şi centru şi 18...19 grade în nordul Munteniei şi Olteniei.

VREMEA LA MUNTE

La munte în cursul zilei cerul va fi variabil, iar regimul termic se va situa cu mult peste cel normal în aceastã perioadă din an. La amiaza vor fi 10 grade la Paltinis, 8 la Preadeal, 8 grade la Semenic, 9 la Sinaia, 6 grade la Stina de Vale si 3 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Seara şi în cursul nopţii, norii se vor accentua mai întâi în Carpaţii Orientali apoi şi în cei Meridionali unde local va ninge slab. Vântul va avea unele intensificări pe creste. Pe văi şi în depresiuni local va fi ceaţă.

VREMEA PE 2 ZILE

Marți vremea va intra într-un proces de răcire, semnificativă în regiunile extracarpatice. Maximele vor fi între 1-2 grade în depresiunile transilvane şi 9 grade la Drobeta Turnu Severin. Va ninge în zona Carpatilor Orientali şi Meridionali, local în Moldova, iar în regiunile sudice şi centrale, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Izolat se va forma polei. Vântul va avea intensificări temporare în estul şi în sudul teritoriului. În primele ore ale zilei, în zonele joase, pe arii restrânse va mai fi ceaţă.

Miercuri vremea va continua să se răcească, valorile termice urmând a coborî sub mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime, negative în cea mai mare parte a ţării, se vor încadra între -6, -5 grade in depresiunile din estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 2-3 grade în Banat. În sud-vestul, sudul şi estul ţării, cerul va avea înnorări temporare şi va ninge slab, local în sudul Banatului şi Oltenia şi doar cu totul izolat în Muntenia, Moldova şi Dobrogea. În Bucureşti, -4...-2 grade dimineața si in jur de -1 grad la amiază. Cerul va avea înnorări temporare peste zi, dar condiţiile de fulguială vor fi reduse.

SURSA: realitatea.net

Comentarii

Ultimă oră