Sari la conținut

Meșter popular, declarat cetățean de onoare la Săcele

mester-popular-declarat-cetatean-de-onoare-la-sacele

Barkó Etelka a primit titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Săcele în urma votului “pentru” oferit în unanimitate de consiliul local Săcele.

Creatoare populară specializată în tehnica încondeierii ouălelor încă de la 14 ani, Barkó Etelka a avut o activitate exemplară în promovarea culturii ceangăilor din zona celor 7 sate fiind premiată în 2007 cu medalia Zajzani Rab Istvan.

,,Sunt foarte emoţionată şi foarte mândră de aceasta distincţie oferită astăzi. Dedic acest titlu de cetăţean de onoare familiei mele, ce m-a ghidat pe acest drum”, a declat maestra.

Creatoarea Barkó Etelka din Săcele este al doilea cetăţean din judeţul Braşov care a primit titlul „Tezaur uman viu“ acordat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Acest titlul este o recunoaştere a meritelor în păstrarea şi transmiterea către generaţiile viitoare ale tradiţiilor. Barkó Etelka reprezintă un simbol al comunităţii ceangăilor care a reuşit să păstreze nealterată tradiţia încondeierii ouălor de Paşte şi să transmită acest meşteşug generaţiilor tinere, scrie saceleanul.ro

Sursa foto: saceleanul.ro

Comentarii

Ultimă oră