Sari la conținut

Messi, the king! Argentinianul a câştigat pentru a 5-a oară Balonul de Aur

messi-the-king-argentinianul-a-castigat-pentru-a-5a-oara-balonul-de-aur

Jucătorul argentinian Lionel Messi a primit Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului 2015, acordat de FIFA și revista France Football, luni seara, în cadrul unei gale, la Palatul Congreselor din Zurich (Elveția).

Pentru atacantul echipei FC Barcelona este al cincilea trofeu Balonul de Aur din carieră, un record, după ce și-a mai adjudecat acest titlu în 2009, 2010, 2011 și 2012.

Messi (28 ani), care și-a trecut în palmares anul trecut campionatul, Cupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a cluburilor cu FC Barcelona, a câștigat disputa pentru Balonul de Aur cu portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) și cu brazilianul Neymar, coechipierul său de la Barcelona.

Leo Messi a obținut 41,33% din voturi, fiind urmat la distanță de Cristiano Ronaldo (27,76%) și de Neymar (7,86%).

Luis Enrique, cel mai bun antrenor din 2015

Luis Enrique (FC Barcelona) i-a învins pe Josep Guardiola (Bayern Munchen) şi argentinianul Jorge Sampaoli (naţionala Chile).

Enrique şi Guardiola nu au participat la gala de la Zurich, astfel că premiul tehnicianului FC Barcelona a fost luat de secretarul tehnic al grupării catalane, Robert Fernandez.

Luis Enrique a câştigat cu FC Barcelona în 2015 Liga Campionilor, campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei şi Campionatul Mondial al cluburilor.

Echipa anului 2015

Opt jucători din campionatul Spaniei figurează în cea mai bună echipă a anului 2015, anunţată, luni, la gala Zurich de la FIFA şi desemnată după voturile a 25.000 de jucători din 70 de ţări din întreaga lume.

Portar: Manuel Neuer (Germania/FC Bayern Munchen)

Fundaşi: Thiago Silva (Paris Saint-Germain/Brazilia), Marcelo (Real Madrid/Brazilia), Sergio Ramos (Real Madrid/Spania), Dani Alves (FC Barcelona/Brazilia)

Mijlocaşi: Andrés Iniesta (Spania/FC Barcelona), Luka Modrici (Croaţia/Real Madrid), Paul Pogba (Franţa/Juventus)

Atacanţi: Neymar (Brazilia/FC Barcelona), Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid).

Comentarii

Ultimă oră