Sari la conținut
mesajul-papei-catre-mafioti

Papa Francisc le-a cerut mafioților să renunțe la violență și exploatare și să oprească "lacrimile mamelor din Napoli", după ce a vizitat sâmbătă unul dintre cartierele cele mai violente și mai afectate de traficul de droguri din oraș, informează Reuters.

"Criminalilor și complicilor lor, eu, astăzi, le repet, umil și frățește: convertiți-vă la dragoste și justiție. Este posibil să reveniți la cinste. Lacrimile mamelor din Napoli vă cer acest lucru", a spus Papa Francisc. Aflat într-o călătorie de o zi în oraș, Suveranul Pontif a condamnat și corupția politică într-un discurs susținut în cursul dimineții în cartierul Scampia, bastionul clanurilor Camorra, versiunea din Napoli a mafiei siciliene, relatează Agerpres, citând Reuters.

Papa Francisc a vorbit în apropierea unui proiect imobiliar în formă de barcă numit Le Vele, aflat într-o stare deplorabilă, un loc atât de periculos încât până și polițiștilor le este frică uneori să intre, susțin localnicii, scrie evz.ro. Suveranul Pontif le-a cerut localnicilor din zonă, care adesea se transformă într-un câmp de bătălie între clanurile din Camorra care se luptă între ele pentru controlul traficului de droguri și extorcarea afacerilor locale, să nu le permită infractorilor să-i lase fără speranță.

Comentarii

Ultimă oră