Sari la conținut

Braşoveanul Robert Lazăr, deja celebrul iniţiator al masei critice la Braşov are de gând să introducă un serviciu interesant. Este vorba de bikemessenger.
Iată ce zice omul: „Vreau să introduc în Braşov conceptul de «bikemeSSENGER » sau curieri pe bicicletă, aşa cum este el în străinătate”. Acesta explică necesitatea prin faptul că deşi suntem în epoca internetului şi a schimbului rapid de informaţii, există unele lucruri pe care nu le poţi oferi decât fizic. „Înscrisurile autentice, contractele în original, cadourile promoţionale, hainele pentru şedinţe foto, diverse obiecte sau acte - toate acestea trebuie livrate fizic, nu virtual. Deşi de multe ori rapid, internetul nu oferă o viteză suficientă pentru transferul unor pachete mari de informaţie. Aşadar, este mai convenabilă livrarea unui CD/DVD/Stick/ HardDick portabil către destinatar. Pentru acestea a apărut conceptul de bike-messenger pe care vreau să îl promovez eu.” Într-un rucsac. „De aceea îmi ofer serviciile firmelor interesate de aşa ceva. Pot transporta orice încape într-un rucsac, dintr-un colţ în altul al Braşovului, într-un timp foarte scurt. Fără blocaje în trafic, fără benzină irosită aiurea şi fără angajaţi care lipsesc prea mult de la muncă. Ei rămân la firmă şi produc. De livrări şi drumuri se ocupă cineva din afara firmei”. Lazăr mărturiseşte că nu şi-a făcut un mare plan de afaceri. „Pentru început, costul rămâne la latitudinea celor interesaţi.
Dacă totul merge bine, poate iese o mică afacere. Pot fi găsit la 0724 / 348 215”.
Cine e şi ce vrea. Robert Lazăr este unul din principalii promotori ai evenimentului „Masa Critică”. Aceasta este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni şi nu are niciun mesaj oficial, cu toate că este în general înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat. În Braşov ea are loc în fiecare lună mai puţin iarna. (P.B.)

Comentarii

Ultimă oră