Sari la conținut

Mergem la ZOO în Noua în martie 2014 (Galerie Foto) UPDATE ORA 16:02

premiera-vezi-cum-arata-gradina-zoologica-din-noua-galerie-foto

UPDATE: ORA 16:02

Mai avem de aşteptat până când vom putea vizita Grădina Zoologică din Noua. Reprezentanţii municipalităţii avansează ca termen final al lucrărilor luna martie 2014. Până una alta aici se lucrează la mai multe obiective care au început deja să prindă contur fiind construite în proporţie de 80-90 %. La alte clădiri de acum încolo se încep lucrările. Cum arată şantierul vedem în materialul următor.  Cele mai avansate lucrări sunt în aceste momente la spitalul animalelor şi la ţarcul tigrilor şi al leilor. Ambele obiective fiind aproape de finalizare. „Toate obiectivele din grădină sunt atacate şi sunt în diverse stadii de execuţie. Unele sunt în proporţie de 80-90 %, 95% chiar spitalul. Avem şi unele care sunt mai întârziate dar lucrăm, lucrăm la toate”, a declarat managerul proiectului. Per total stadiul lucrărilor de  modernizare de la Gradina Zoologică se află undeva între 65 şi 70%. Mai este mult de lucru la peisagistică şi la interioare. „Până în prezent gata nu este nimic, se lucrează, unele sunt spre finalizare, următoarele se vor finaliza, cred că până spre finalul anului”, a spusDumitru Daneş director Grădina Zoologică Braşov. Din valoarea totală a investiţiei de 32 de milioane de lei, s-au efectuat, până în acest moment lucrări de 21 de milioane. În perioada următoare se vor face demersuri pentru ca Ministerul Mediului să aloce diferenţa de 11 milioane de  lei pentru proiect iar reprezentanţii municipalităţii sunt convinşi că vom asista la redeschiderea parcului zoo în martie, anul viitor.  S.F.

Premieră! Vezi cum arată acum Grădina Zoologică de la Braşov (Galerie Foto)

ORA:14:55

Stadiul lucrărilor la Grădina Zoologică

Lucrările de modernizare şi extindere a Grădinii Zoologice sunt realizate cu finanţare de la Ministerul Mediului şi Pădurilor în cadrul Programului – Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice, Subprogramul -  Reamenajare Grădina Zoologică şi  parc  Braşov  şi de la bugetul local. Valoarea proiectului este de 32.037.618,70 lei din care:

  • Buget de stat: 22.237.484,00 lei - cheltuieli eligibile, finanţare de 75% de la Ministerul mediului şi Pădurilor
  • Buget UAT:      7.412.495,00 lei - cheltuieli eligibile, finanţare de 25% de la bugetul local,
  • 1.474.639,70 lei - cheltuieli neeligibile

Suprafaţa totală a Grădinii Zoologice este de 95.893,35 m.p., iar la finalul lucrărilor, suprafaţa funcţională a Grădinii Zoologice va fi extinsă de la 4 ha la 10 ha.

ORA: 12:54

Autorităţile locale organizează în acest moment o conferinţă de presă la ZOO Noua pentru a prezenta stadiul lucrărilor, dar şi pentru a anunţa când va putea fi vizitată din nou Grădina Zoologică din Noua

Comentarii

Ultimă oră