Sari la conținut

Meditaţiile vor fi fiscalizate, iar profesorii nu mai pot pregăti în particular elevii de la clasă

meditatiile-vor-fi-fiscalizate-iar-profesorii-nu-mai-pot-pregati-in-particular-elevii-de-la-clasa

Profesorii nu mai au voie să ofere meditații elevilor de la propria clasă!

Potrivit noului Cod de Etică pentru învăţământul preuniversitar, profesorii nu mai au voie să facă meditaţii cu elevii de la clasă, a afirmat fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa.

Dascălii vor putea medita elevii de la alte clase sau şcoli,  cu condiţia ca activitatea să fie fiscalizată.

„Evident că este o activitate care poate fi desfăşurată, doar să fie fiscalizată. Sigur, nu meditaţii la propriii elevi. Evident. În Codul de etică este această prevedere, că nu pot să facă meditaţii cu elevii de la clasă", a spus Valentin Popa, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Ministerului Educaţiei.

El a precizat că, odată ce există „un Cod de etică, ce stipulează foarte clar acest lucru, în continuare astfel de situaţii trebuie să fie tratate de comisiile de disciplină de la nivelul fiecărei şcoli”.

„Documentele subsecvente ar trebui să prevadă şi sancţiuni pentru aşa ceva", a completat Valentin Popa.

Prin ordinul 4831/2018 a fost aprobat Codul de etică pentru învăţământul preuniversitar, care funcţionează ca un „contract moral” între părinţi, elevi şi personalul din şcoli, inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic. Codul cuprinde formularea explicită a idealurilor, principiilor şi normelor morale pe care consimt să le respecte personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare şi casele corpului didactic.

Comentarii

Ultimă oră