Sari la conținut
meditatii-la-noi-acasa

Din 15 ianuarie 0220, la matematică, cu profesorul Horia Gal. Din 16 ianuarie 2020 şi un atelier de calculatoare!


  Meditaţii la matematică, într-un spaţiu neconvenţional. Asta propun cei de „La Noi Acasă”, care îi aşteaptă pe elevii cu vârste între 11 şi 15 ani, la meditaţii, începând din 15 ianuarie 2020.


    Întâlnirile vor fi săptămânale, în spaţiul de pe strada Constantin Brâncoveanu, şi vor fi ţinute de profesorul Horia Gal, după cum a precizat Florin Ifrim, coordonator al spaţiului. Intenţia iniţiatorilor este de a-i ajuta pe elevi să-şi clarifice nedumeririle la disciplina matematică şi chiar să contribuie la împrietenirea copiilor cu disciplina ce dă mari bătăi de cap la Evaluarea Naţională.


    Tot în aceeași locație, din 16 ianuarie 2020 va mai începe şi un atelier de calculatoare, tot pentru elevii din ciclul gimnazial, iar dacă va exista interes, acesta va deveni un curs. De asemenea, va mai fi pornit şi un atelier de pictură pe lemn.


    Toate acestea continuă, de fapt, într-o altă formă, un alt proiect, după cum a precizat Florin Ifrim.


   „Ce se întâmplă acum în acest spaţiu este să dăm viaţă unui proiect mai vechi, început în 2016, încă de pe când eram pe strada Mureşenilor. Erau cursuri adresate elevilor de liceu, făcute ca urmare a experienţei de mai bine de 12 ani, rezultată în urma cursului de filosofie, ţinut de profesorul Sandu. Văzând că vin mulţi tineri, există entuziasm, sunt 30-40 de copii care vin din 2 în 2 săptămâni să discute pe teme filosofice, care mai apoi pleacă afară, la studii, dar care se întorc să intre în dialog cu Profesorul şi asta se întâmplă an după an, ne-am spus că ar putea constitui fundamentul unui proiect mai serios, care să ofere tinerilor o alternativă la învăţământul de stat. (…) Odată cu mutarea noastră, ne-am dat seama că, pentru a schimba ceva cu adevărat în societate, cel mai important este să lucrezi cu cei mici şi în felul acesta s-a născut o serie de cursuri şi ateliere adresate acestora”, a explicat Florin Ifrim.

Tot în acelaşi spaţiu, există deja cursuri individuale de pian, predate de profesoara Roxana Belibou, în fiecare zi a săptămânii.

Comentarii

Ultimă oră