Sari la conținut

Medicii de familie din Braşov îndeamnă la donarea de plasmă

medicii-de-familie-din-brasov-indeamna-la-donarea-de-plasma

Medicii de familie din Braşov, reuniţi în Asociaţia Medicilor de Familie, fac apel la pacienţii vindecaţi de COVID-19 să doneze plasmă. Asta printr-o campanie „Împreună pentru oameni”, ce a pornit pe 15 octombrie 2020 şi se va încheia peste o lună, în 15 noiembrie 2020, derulată şi pe pagina facebook a Asociaţiei.


      „Proiectul a pornit de la o poveste personală, în care apropiaţi au avut nevoie de plasmă (din păcate fiind prea târziu, pentru că au găsit în ţară foarte, foarte greu plasmă). Oricând, cineva apropiat, drag nouă poate fi în aceeaşi situaţie… Oricând, cineva apropiat, drag nouă, poate să aibă nevoie de plasmă pentru a supravieţui Covid 19. În mâinile medicului de familie stă puterea de a salva vieţi din lanţul Covid 19 pentru că noi suntem cei care ştim pacienţii eligibili, noi putem să ne convingem pacienţii să doneze plasmă/sânge. Este important să dezvoltăm împreună o mişcare civică, responsabilă, prin care să ajutăm la dezvoltarea un sistem transfuzional eficient”, a spus dr. Simina Diaconu, medic primar medicină de familie Braşov, iniţiatoarea campaniei de donare plasmă.


      În acest moment, spun ei, numărul de donatori este foarte mic, iar tratamentul cu plasmă este important pentru pacienţii aflaţi în secţiile de ATI. În plus, sunt pacienţi în spitale care au mare nevoie de sânge şi plasmă.

 Donarea de plasma se poate face la Centrul de Transfuzie Sanguină Braşov, de pe str. Victor Babeş, nr. 21, de luni până vineri, de la 7.00 la 12.30.

„Centrul de Transfuzii mulţumeşte Asociaţiei Medicilor de Familie din Braşov pentru iniţiativă, precum şi tuturor donatorilor. Este important de ştiut că nevoia de plasmă şi sânge este în continuă creştere. Facem şi noi apel la pacienţii vindecaţi de Covid 19 să vină să doneze cu încredere plasmă covalescentă sau sânge”, a declarat şi dr. Camelia Roşu, director Centrul de Transfuzie Sanguină Braşov.

Comentarii

Ultimă oră