Sari la conținut

Medic ortoped din Brașov condamnat la închisoare cu suspendare

medic-ortoped-din-brasov-condamnat-la-inchisoare-

2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare. Aceasta este pedeapsa la care este condamnat medicul ortoped din Braşov, Marius Nica, judecat pentru luare de mită. Totodată, judecătorul a dispus, prin aceeaşi sentinţă, că doctorul nu mai are dreptul de a ocupa profesia de medic, specialitatea ortopedie traumatologie în cadrul unor unităţi sanitare publice de stat, cu excepţia cazurilor medicale de urgenţă specifică. Sentinţa pronunţată de Tribunalul Braşov nu este definitivă. Doctorul Marius Nica a fost săltat de procurorii Parchetului Tribunalului, în august anul trecut, după ce a prins în flagrant, în timp ce primea 900 de lei mită. A fost reţinut, arestat la domiciliu, pus apoi, sub control judiciar şi trimis în judecată pentru luare de mită. Instanţa de fond a decis acum, să-l

,,(…) condamnă pe inculpatul NICA MARIUS, fără antecedente penale, la o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară (…), interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa profesia de medic specialitatea ortopedie traumatologie în cadrul unor unităţi sanitare publice de stat, cu excepţia cazurilor medicale de urgenţă specifică, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată - 6 acte materiale. (…) În baza art. 91 al 1 Cod Penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale pe o durată de 4 ani , şi corelativ suspendă executarea pedepsei accesorii.“ (…) se arată în sentinţă a Tribunalului Braşov.

Totodată, instanţa a stabilit că doctorul Marius Nica trebuie ,,(…) să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 zile într-una din următoarele instituţii din comunitate: Primăria municipiului Braşov sau Atelierul de MFC Braşov din cadrul Fundaţiei pentru promovarea sancţiunilor comunitare. “ (…), se mai aratră în sentinţă a Tribunalului Braşov.

Sentinţa Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Curtea de Apel va pronunţa sentinţa definitivă.

Comentarii

Ultimă oră