Sari la conținut
medalii-pentru-luptele-brasovene

Timp de două zile, 26 şi 27 iulie, Chiajna a fost capitala luptelor din România. În finala Campionatului Na­țio­nal de Lupte Seniori, la toate cele trei stiluri-greco-romane, libere şi feminine, Braşovul a fost repre­zen­tat de sportivii de la CS Țara Bârsei. Sportivii antrenați de Horațiu Albu s-au întors acasă cu două medalii de bronz, cea mai bună performanță a luptelor braşovene din ultimii 10 ani!
Mai mici, dar mai buni! Clubul Sportiv Țara Bârsei a deplasat la Chiajna cinci sportivi: George Gabor (foto) şi Gabriel Avornicesei la lupte greco-romane, Mădălina Caia, Beatrice Tătaru şi Bianca Boali la feminin. Speranțele erau mici la medalii, având în vedere că sportivii braşoveni erau inferiori ca vârstă celorlalți concurenți, motiv pentru care au şi luptat cu acordul părinților! Pe saltea însă, diferența nu s-a văzut, iar sportivii de sub Tâmpa s-au autodepăşit şi au reuşit să câştige două medalii de bronz prin George Gabor la categoria 55 de kg şi Bianca Boali la categoria 72 de kg!
Medalii după  ani şi ani!  George Gabor a fost fără îndoială asul din mâna celor de la CS Țara Bârsei. Deşi accidentat grav la ligamentul umărului drept, George a ținut neapărat să lupte ultimele două meciuri. Medicii i-au recomandat să nu se prezinte pe saltea: risca o luxație scapula-femurală, care putea pune punct carierei sportive! George a riscat, a dat dovadă de un mare caracter şi a pus mâna pe medalia de bronz! Prima adusă Braşovului după 10 ani! Şi performanța obținută de Bianca Boali este una demnă de luat în seamă. Bianca a reuşit să cucerească bronzul național, prima medalie obținută de o „luptătoare” din Braşov, de 15 ani de când acest sport este practicat de fete în România!
Performanțe greu de explicat! Luptătorii de la CS Țara Bârsei care au participat la CN de la Chiajna, sunt din Teliu şi fac performanță… din aproape nimic! Se antrenează în condiții improprii sportului de performanță (sala din Teliu este puțin mai mare decât o sufragerie… normală), de medicamentația necesară sportului de performanță practic nu s-a auzit, iar de multe ori sportivii… deabia au ce pune pe masă! Totul din cauza condițiilor financiare, care sunt mult sub limita practicării sportului de performanță. „Condițiile sunt extrem de grele. Eu mă bucur totuşi că am privilegiul de a antrena un sportiv ca George Gabor, care  îmi doresc să fie un exemplu pentru toți sportivii!” spune antrenorul Horațiu Albu. „Am demonstrat şi vom demonstra în continuare că se poate face performanță şi fără bani şi în condiții foarte vitrege! Braşovul are tradiție în lupte, iar prin voință, sacrificii şi foarte multă muncă vom continua această tradiție.  Îi felicit şi sunt foarte mândru de aceşti copii!” ne-a declarat primarul din Teliu, Vasile Şerban.

Comentarii

Ultimă oră