Sari la conținut

Meci greu cu Alexandria pentru Olimpia CSU Braşov

meci-greu-cu-alexandria-pentru-olimpia-csu-brasov

După duşul rece suferit la Sf. Gheorghe, Olimpia CSU Braşov vrea să-şi ia revanşa în Liga Naţională. Sâmbătă, de la 16.00, echipa pregătită de Dan Calancea întâlneşte pe teren propriu BC Teleorman Alexandria, o formaţie mereu incomodă, care etapa trecută a produs surpriza şi a bătut campioana CSM Târgovişte chiar la ea acasă. Pentru „olimpice”, veştile bune au venit chiar înaintea duelului din campionat: căpitanul Gabriela Irimia şi Ana Ferariu au fost convocate la lotul naţional.

Olimpia CSU Braşov revine pe teren propriu cu un nou joc în Liga Naţională. Echipa antrenată de Dan Calancea va întâlni sâmbătă, de la 16.00, BC Teleorman Alexandria.

Deşi au trecut deja trei etape din campionat, „olimpicele” au jucat doar două meciuri, întrucât o rundă au avut liber. Până acum, braşovencele au bifat o victorie, 74-22 cu Rapid şi o înfrângere, 59-83 cu Sepsi Sf. Gheorghe. De asemenea, meciul de sâmbătă cu Alexandria va fi cu adevărat primul de pe teren propriu, întrucât jocul cu Rapid s-a disputat la Cheile Grădiştei.

Antrenorul Dan Calancea vede disputa cu formaţia din Teleorman extrem de dificilă, în condiţiile în care adversarele vin după un rezultat excelent, obţinut pe terenul campioanei en-titre, CSM Târgovişte.

„Ne aşteaptă o partidă extrem de dificilă, în compania unei formaţii care etapa trecută a reuşit surpriză probabil a campionatului, învingând pe terenul campioanei la zi, Târgovişte. Respectăm adversarul, dar sunt convins că întreaga echipă, jucătoarele şi staff-ul se gândesc numai la victorie” - Dan Calancea, antrenor Olimpia CSU Braşov

Evoluţiile bune ale „olimpicelor” din primele etape ale Ligii Naţionale nu au trecut cu vederea de selecţionerul naţionalei, Miroslav Popov. Căpitanul Gabriela Irimia a fost din nou convocată, însă surpriza vine de la Ana Ferariu, chemată la lotul de senioare în premieră. Tot pe acest subiect, Dan Calancea a făcut o dezvăluire extrem de interesantă în ceea ce priveşte postul de selecţioner, care rămăsese liber după demiterea lui Florin Nini.

„Referitor la lotul de senioare, în afară de Gabi este convocată pentru prima dată şi Ana Ferariu. Mi-aş fi dorit să fie şi Dora Ardelean. Eu am refuzat postul. Prima nominalizare am fost eu pentru lotul de senioare, dar din motive personale am refuzat” - Dan Calancea, antrenor Olimpia CSU Braşov

După jocul cu Alexandria, pentru Olimpia CSU Braşov urmează un program extrem de încărcat, cu meicuri din trei în trei zile. La mijlocul săptămânii viitoare „olimpicele” joacă în deplasare la Satu Mare, iar apoi revin acasă pentru duelul cu CSU Alba Iulia.

Comentarii

Ultimă oră