Sari la conținut

România joacă sâmbătă la Zenica împotriva primei reprezentative a Bosniei-Herţegovina, un meci  foarte important pentru calificarea la EURO 2012.

Partida cu Bosnia este foarte importantă pentru tricolori. O victorie sâmbătă la Zenica ar păstra România în cursa de calificare la EURO 2012.  O înfrângere ar fi similară cu un dezastru. Tricolorii sunt foarte motivaţi, mai ales că pentru mulţi dintre ei EURO 2012 reprezintă poate ultimul tren de a fi prezenţi la un turneu final. Mutu, Chivu, Goian, Alexa sau Raţ vor fi prea bătrâni pentru a putea participa la Mondialul brazilian din 2014. „Avem două puncte, este puţin. Este necesar să câştigăm în Bosnia şi apoi acasă cu Luxemburg. Meciul de la Zenica e foarte important, capital chiar. Pentru a fi siguri de calificare trebuie să câştigăm. Sincer să fiu, Bosnia nu e o putere în grupă, cea mai puternică echipă e Franţa, iar după vine România”, a precizat Mutu.
„Stegarul” Martinovic mizează pe Bosnia. Mijlocaşul bosniac de 28 de ani de la FC Braşov, Dejan Martinovici, a declarat în presa din ţara natală că Bosnia este favorită în duelul din preliminariile Campionatului European de fotbal, contra României. Martinovici crede că punctul nevralgic al României este defensiva şi consideră că atacanţii bosniaci au şanse mari să marcheze sâmbătă seara. „Va fi foarte greu ca ei să reziste în faţa unui atac format din Dzeko, Misimovici şi Ibisevici. Apărarea României este punctul slab al echipei. Poate fi uşor depăşită. Nu cred că se poate juca cu mingi înalte pentru că în poartă îl au pe Costel Pantilimon, un goalkeeper foarte înalt”, a declarat Martinovici.
Mutu şi-a cerut scuze. Atacantul Adrian Mutu a declarat că a avut o discuţie „ca de la bărbat la bărbat” cu selecţionerul Răzvan Lucescu şi a subliniat că şi-a cerut scuze, iar acest lucru nu înseamnă că i-au „căzut gradele”. „Am vorbit cu Răzvan, a fost o discuţie constructivă, am vorbit mai mult despre ce trebuie să facem în continuare decât despre ce s-a întâmplat, lucrurile aparţin trecutului. Pentru mine nu este nicio problemă şi cred că nici pentru Răzvan. Mi-am cerut scuze, mi-am cerut iertare, de la băieţi, de la staful tehnic, de la cei prezenţi la Belgrad. Am înţeles ce l-a deranjat pe Răzvan şi aşa am considerat. Fiecare poate să creadă ce vrea, eu voi încerca să arăt pe teren că am o altă atitudine. Am vorbit cu Răzvan chiar din prima zi, oricum nu am fost acuzat de blat de Răzvan. Cu Mircea Lucescu eu nu am treabă, el este la Doneţk şi alţi oameni din fotbal pot să spună acest lucru. Pe mine mă intersează dacă spune asta Răzvan, pentru că el este antrenorul meu. A fost o discuţie ca de la bărbat la bărbat. E normal să vorbim ca de la bărbat la bărbat, iar faptul că mi-am cerut scuze nu înseamnă că mi-au căzut gradele sau ceva. Nu e prima dată când mi-am cerut scuze, e un lucru normal, un respect faţă de colegi, aşa se trăieşte într-un colectiv şi asta trebuie demonstrat prin fapte”, a declarat Mutu.
Contre cu Lupescu. Mirel Rădoi refuză să se gândească la o revenire a sa la echipa echipa naţională atât timp cît Ionuţ Lupescu face parte din staff-ul formaţiei. „Din punctul meu de vedere, atâta timp cât Ionuţ Lupescu este în staff-ul naţionalei, eu nu mai vin”. Fostul jucător al Stelei a anunţat că nu mai joacă pentru România după meciul pierdut, 0-2, în Franţa. Fundaşul s-a simţit jignit de anumite critici făcute de directorul general al Federaţiei.

Comentarii

Ultimă oră