Sari la conținut

Maternitatea Braşov testează personalul la intrarea şi la ieşirea din tură

maternitatea-brasov-testeaza-personalul-la-intrarea-si-la-iesirea-din-tura

 Măsuri speciale, după ce o infirmieră a fost depistată cu Covid 19

Testare la intrarea în ture, la ieşire din ture, o săptămână la lucru şi două acasă sau săptămâna la muncă şi săptămâna acasă. Sunt câteva dintre măsurile speciale luate pentru siguranţa personalului, dar şi a pacientelor, în contextul pandemiei COVID-19, la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „I. Aurel Sbârcea” Braşov. O unitate medicală care are deja un cadru medical confirmat cu Covid 19, o infirmieră, după cum arată platforma de monitorizare a Federaţiei Solidaritatea Sanitară – covid.solidaritatea-sanitara.ro.


   Screeningul PCR se face şi pentru paciente, pentru care există şi zone speciale de triere, cu circuite separate.


   „Până în prezent s-au efectuat aproximativ 1.000 de testări, începând cu data de 7 aprilie 2020. Personalul este testat atât la intrarea în ture, cât şi la ieşire, lucrând o săptămână cu 2 săptămâni pauză sau lucrând o săptămână urmată de o săptămână pauză. Triajul epidemiologic se face cu rigurozitate şi ca măsură de prevenţie, există un circuit separat pentru pacientele suspecte sau, după caz, cele confirmate COVID-19, astfel încât să nu se intersecteze cu celelalte paciente.

Există, de asemenea, o aşa-numită zonă galbenă, în care staţionează pacientele în aşteptarea rezultatului testării şi o zonă verde destinată pacientelor cu rezultat negativ la testare.


    Personalul spitalului este dotat cu echipament de protecţie corespunzător şi toate pacientele au la dispoziţie măşti şi mănuşi, ca elemente suplimentare de protecţie. După naştere, mamele stau în continuare alături de copii, cu excepţia celor confirmate sau suspecte COVID-19”, a precizat dr. Mircea Preda, manager al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „I. Aurel Sbârcea” Braşov.

Comentarii

Ultimă oră