Sari la conținut
match-ball-corona-wolves

Corona Wolves Brașov a câștigat meciul cinci al finalei Ligii Naționale de hochei pe gheață și mai are nevoie doar de o victorie în ultimele două jocuri pentru a câștiga titlul național.

Corona Wolves Braşov se află mai aproape ca niciodată de primul titlu de campioană la hochei pe gheaţă după ce s-a impus, după prelungiri, în meciul cinci al finalei cu scorul de 4-3 (2-0, 1-1, 0-2, 1-0)  în faţa echipei SC Miercurea Ciuc. Meciul a fost la discreția lupilor antrenați de Kari Rauhanen și Greg Lindqvist, care au făcut o primă repriză de senzație, cea mai bună din acest sezon. În minutul șase, Csanad Fodor a deschis scorul după o pasă de la Zsombor Antal. Cu două minute înainte de finalul primei treimi, Virag a punctat pentru 2-0 după o combinație cu Zsolt Molnar. În partea secundă „lupii” au mai redus din turație și Curilla a redus din handicap. După doar cinci minute de la golul înscris de ciucani, Virag a readus Brașovul în avantaj de două goluri și cei peste 2.000 de spectatori prezenți în tribune au aplaudat îndelung reușita hocheistului de la Corona. În ultimele 20 de minute ale jocului, „lupii” s-au distrat cu adversarii lor și au ratat din toate pozițiile. Hocheiștii brașoveni au trimis de două ori pucul în bară, iar ciucanii au reușit să reducă din diferență prin Becze, la una dintre puținele lor acțiuni ofensive. Neavând ce să piardă, harghitenii au forţat pe finalul jocului, l-au scos inclusiv pe portarul Kozuch, iar când rivalii se pregăteau să sărbătorească au dat lovitura: Tihamer Becze a înscris din nou cu cinci secunde înainte de fluierul sirenei şi a trimis meciul în prelungiri. În prelungiri a ieșit la rampă slovacul Ivan Dornic care a marcat după trei minute și jumătate, iar în patinoarul din Brașov s-a declanșat fiesta.

Golden Boy Dornic. Ultimul stranier adus la Corona Wolves Brașov, slovacul Ivan Dornic, face toți banii. Slovacul s-a integrat în haita lupilor brașoveni și a reușit să aducă puncte prețioase formației de sub Tâmpa. În meciul patru, Dornic a punctat în repriza de prelungiri și astfel Corona a egalat situația la general, iar în meciul cinci a înscris din nou în overtime și a i-a dus pe lupi la un singur pas de titlul de campioni. Formaţia de la poalele Tâmpei a preluat avantajul în finala Campionatului Naţional, scor 3-2 la general și mai are nevoie de un singur succes pentru a-şi adjudeca titlul. „Ivan Dornic a fost din nou decisv pentru noi. A reușit să marcheze în prelungiri și ne-a adus mai aproape de obiectiv. El pentru aceste meciuri a fost adus și până acum și-a făcut datoria”, a declarat la final, tehnicianul Coronei, Kari Rauhanen.

Unde se joacă meciul șase!? La finalul meciului patru al finalei, disputat la Miercurea Ciuc, un suporter al ciucanilor a lovit cu crosa un arbitru. În urma acestui incident, Federația Maghiară de Hochei a decis să nu mai trimită arbitri la jocurile din finala campionatului României, iar mai marii Federației de la București au fost nevoiți să găsească repede o soluție. Astfel s-a ajuns la situația în care cu câteva ore înainte de meciul disputat luni la Brașov, nimeni să nu știe cine arbitrează acest joc. Până la urmă a fost delegată o brigadă de la București, care a ajuns la patinoar doar cu câteva zeci de minute înainte de startul partidei. Miercuri de la ora 19.00 trebuie să se dispute actul șase al finalei, însă nu se știe deocamdată unde. Cel mai probabil se va juca la Miercurea Ciuc cu porțile închise.

Încă o victorie și sărbătorim titlul. La finalul jocului, tehnicianul Coronei, Kari Rauhanen era fericit pentru rezultatul obținut.„A fost un meci bun. În prima treime am jucat cel mai bun hochei din acest sezon. Ceva s-a întâmplat apoi şi le-am dat voie ciucanilor să intre în joc. Apoi, am găsit calea spre golul de aur, al lui Dornic. Tot ce contează este ca am câştigat şi avem match ball. Indiferent unde vom juca, pentru că încă nu ştim unde se va disputa meciul șase, trebuie să repetăm performanța din prima repriză și atunci totul va fi bine. Oricum, avem două șanse, pentru că ultimul meci se va juca la Brașov, dar vom încerca să luăm titlul încă de acum. Trebuie să fim calmi şi să avem încredere. Putem folosi toate cele patru linii, pentru că avem linii solide şi toţi jucătorii pot să joace în acest moment. Publicul a fost din nou extraordinar și trebuie să le mulțumim fanilor că sunt mereu alături de noi”, a declarat antrenorul lupilor, Kari Rauhanen.

Comentarii

Ultimă oră