Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, la data de 23.04.2015, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpații B.B.M., C.M.D., N.V., R.R. P. cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat în cazul primilor doi și complicitate la furt calificat. Din probatoriul administrat în cauză, în noaptea de 03/04.09.2014 cei patru inculpați împreună cu suspectul C.L. au acționat după un plan bine stabilit. Astfel, aceștia au sustras un autoturism marca Skoda de pe str. Soarelui din mun. Brașov, pe care l-au utilizat pentru a se deplasa în Cartierul Răcădău la Banca Transilvania, unde într-un interval de 37 secunde au reușit să spargă banca și să sustragă un seif care conţinea sume de bani în lei și diverse valute, prejudiciul total fiind de 300.000 lei.
În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă care a fost admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Braşov, fiind emise mandate de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile începând cu data de 24.04.2015 pentru inc. C.M.D., N.V., și începând cu data de 28.04.2015 pe numele inc. B.B.M.. Față de înc. R.R.P. s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile de către procurorul de caz. Cercetările în cauză au fost efectuate de către organele de poliţie judiciară din cadrul IPJ Brașov – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului de caz.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.