Sari la conținut

Marius Copil s-a calificat în finala turneului challenger de la Budapesta

marius-copil-sa-calificat-in-finala-turneului-challenger-de-la-budapesta

Jucătorul de tenis Marius Copil, ocupantul locului 175 ATP, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului challenger de la Budapesta, disputat pe suprafaţă dură, în sală, după ce a câştigat meciul cu favoritul numărul 5, rusul Daniil Medvedev (locul 106 ATP), scor 7-5, 6-4.

Partida a durat o oră şi 24 de minute. Copil a servit şase aşi, la fel ca adversarul său, iar procentajul de reuşită la primul serviciu a fost de 66 la sută. Sportivul originar din Arad a avut cinci şanse de break, dintre care a concretizat trei şi a pierdut un game pe propriul serviciu, din şase oportunităţi ale adversarului.

Pentru calificarea în finala turneului din Ungaria, Marius Copil şi-a asigurat 60 de puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 5.400 de euro. Copil participă pentru prima dată la acest turneu, unul dotat cu premii totale de 64.000 de euro.

În finală, Copil, în vârstă de 26 de ani, îl va întâlni, duminică, pe belgianul Steve Darcis, al patrulea favorit şi locul 115 ATP, împotriva căruia a mai jucat o singură dată în carieră, în cursul săptămânii trecute, în optimile de finală ale turneului ATP de la Anvers, Belgia. Copil îl învingea pe Darcis în două seturi, scor 7-6 (3), 6-2, însă avea să cedeze în sferturile competiţiei, în faţa francezului David Goffin.

Comentarii

Ultimă oră