Povestea de viaţă a actorului Marian Râlea a fost  prezentată în cadrul emisiunii "Brasoveni pentru brasoveni" de la MIX2TV. Emisiunea ,,Braşoveni pentru braşoveni”  este difuzată pe MIX2TV- vineri – 20:30 şi 22:30, sâmbătă – 19:30 şi duminică – 08:30, 14:00 şi 20:00. Emisiunea poate fi urmărită şi pe internet la adresa www.mixtvbrasov.ro.

 
„Este şi va rămâne, pentru noi toţi, Magicianul! Omul bun, învăluit în lumina de zâmbet de copil şăgalnic, care da viselor împlinire. Dincolo de zâmbet şi lumină, braşoveanul nostru, atât de drag copiilor României, ascunde în suflet lacrimă. Ştie că, deseori, visele nu se împlinesc. Că, la fel de des, magia o faci pentru doar pentru alţii. Că lor le poţi alunga din suflet tristeţea, dar că pentru ţine, bagheta îşi declină, necruţător, puterea în care crezi cu atâta inocenţă în anii fragezi”.

,,Eu pot, eu sunt magician”… spuneau copiii anilor 90, urmându-l pe Magi, aşa cum era alintat eroul ­dimineţilor de duminică. Actorul Marian Râlea este ­neobosit, iar jocul lui, total şi pătimaş.
A fost distribuit în sute de spectacole de teatru din Bucureşti şi din ţară, cu roluri de forţă, dar a rămas în memoria publicului larg ca amfitrion al emisiunii „Abracadabra”, difuzată mai întâi la TVR şi apoi la Pro TV. Şi acum lumea îi zice pe stradă – uite-l pe Magician!
A creat sute de caractere în cei 10 de ani de emisiune. După filmări la emisiune, urmau alte ore de repetiţii, pentru ca seara juca în spectacole de teatru.
I se părea anormal să nu muncească. Când are ceva timp liber, se simte inutil.
Nu vrea timp liber Magicianul! Atunci, în ceasurile de răgaz năvălesc amintirile! Prea multe şi deja prea dureroase, pentru că mulţi dintre cei care le populează s-au săvârşit prea degrabă de pe această lume. S-a dus Andrei. Fratele mai mare. Modelul. Idolul. S-a dus mama. Femeia care a făcut atâtea sacrificii să-şi vadă băieţii oameni mari! S-a dus şi mica prinţesă din alaiul Magicianului! Fetiţă frumoasă, cu ochi de peruzea! Marian se simte bine doar pe scenă. Acolo nu mai simte durerea! Pentru că, nu-i aşa, cum frumos spunea un iscusit artist al cuvântului: „O formă apare... şi alta dispare. O stare sufletească... se topeşte în altă. Un sunet trece... în altul. Şi nicăieri, nimic nu rămâne fix, poate numai lumina stelelor şi instinctul din toate făpturile vii care spune: MERGI ÎNAINTE!” [John Galsworthy]
Crăciunul era sfânt pentru ei. Din salariul ei de funcţionară, mama i-a crescut singură pe cei doi băieţi.
Se lupta să nu le lipsească nimic. Se ducea la ocolul silvic şi se ruga să-i dea un brad, iar Crăciunul era sfânt pentru ei. Când Marian a plecat la Bucureşti, mama îl vizita des, mergea la premierele lui şi îi ducea mâncare gătită de ea. Era mândră de băieţi, iar lumea îi spunea tanti Magi. Familia a rămas centrul universului pentru Marian Râlea. Venea acasă întotdeauna de Paşte şi de Crăciun.
În ultimul an, Marian Râlea a trecut prin trei tragedii. S-au stins fratele, mama şi Mica, una dintre eroinele de la „Abracadabra” pe care Magi o îndrăgea mult. Consideră că ei sunt încă cu el. Îi mai curg lacrimi, dar nu vrea să plângă pentru că ştie că ei nu vor asta. Pe scenă se linişteşte. Marian Râlea are câteva sute de roluri în palmares. Jocul lui trece uşor de la comedie la dramă, iar criticii de teatru îl apreciază în recenziile lor. Nu are roluri preferate, pe toate le îndră­geşte. Și nu poate refuza un rol, fie el de servitor sau de rege. Un rol pentru care a fost extrem de apreciat a fost acela al unui copil. A fost distribuit şi în filme, ultimele – „Sunt o babă comunistă”, „Domestic” şi, ,Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, fiind bine primite de public. Joacă cu sufletul pe tavă, şi la fel se întâmplă şi în relaţiile cu oamenii. Nu ştie să aibă duşmani, iar el nu urăşte pe nimeni.
Îşi poartă în sânge Braşovul. Magicianul scenei şi al copiilor îşi poartă în sânge Braşovul! Îi curge prin vene! Aşa spune despre oraşul în care s-a născut şi în care a copilărit!
Revine aici de câte ori îl aduc drumurile artistice. O face şi pentru el, şi pentru Andrei. Oraşul copilăriei lor. Oraşul celor mai frumoase amintiri.
Încropeşte aici proiecte de viitor. Pe scena de la Redută au prins a creşte proiecte frumoase în care a lăsat ceva şi din generozitatea şi din farmecul magicianului.
Pe ei, pe braşovenii lui, îi vrea zâmbitori. Îi vrea fericiţi şi iubiţi. Chiar dacă el, cel puţin acum, nu se mai simte deloc aşa. În ultima perioadă s-a aflat mai mult în Braşov pentru a lucra cu trupa de actori amatori La Redoutte. Nu-i consideră, însă, deloc amatori, ci colegi de breaslă. Îşi aduce aminte că şi el a jucat pe scena Redutei, ca amator în tinereţe, la fel un alt braşovean celebru – regretatul Şerban Ionescu.
La Braşov a fost organizat şi un festival de teatru pentru amatori – AM ACTOR. S-a ocupat de trupa Redoutte pentru că membrii acesteia l-au rugat să-i ajute. Trei ani regizorul lor a fost Andrei şi în memoria lui a continuat el.
Şi pentru Braşov are planuri artistice, mai ales că nu poate sta departe de oraşul despre care spune că îi curge prin vene. Îi curg prin vene peşteri, dealuri, turnuri, … Îi îndeamnă pe braşoveni să zâmbească, să iubească.
Om al scenei, până la moarte şi dincolo de ea, Marian Ralea îşi poartă, sub reflectoare, fratele în suflet. Şi visul de copilărie, pe care a rămas singur să îl ducă mai departe. Visul născut la Braşov în curtea casei părinteşti. Şi parcă acolo, pe scenă, toţi cei dragi de care îi este atât de dor sunt încă lângă el. E mai puţin singur. E mai puţin trist. Nu se mai teme. E... magicianul!Joaca de-a actorul a început de-acasă, din curtea casei din Braşov, unde improviza tot felul de scene şi se închipuia vreun personaj de poveste, musai cel pozitiv. Îşi citeau rolurile, se juca cu prietenii de-a prinţii, Zoro etc. Aştepta autobuzele cu ruşi şi nemţi şi cereau gumă şi insigne cu Lenin. A jucat ca figurant într-un film turnat la Braşov. Cei doi fraţi mergeau la spectacole cu mama lor, care citise mult teatru. Din liceu, Marian a început să joace la Teatrul Dramatic. Apoi, fratele a dat examen la Actorie la Bucureşti şi a intrat pe singurul loc disponibil. Asta i-a dat curaj mezinului. Când Andrei ­termina facultatea, el intra. Cel mare a venit la Braşov unde era june prim, avea succes la fete şi pe scenă. Marian a ­rămas la Bucureşti. Marele regret al lui Marian Râlea este că nu a ­apucat să joace într-o piesă cu Andrei.