Sari la conținut
maria-brasoveanca-din-parlament-

Și-a început mandatul de deputat în PP-DD. Un an mai târziu, pentru că formațiunea sa a intrat în declin, a trecut la PNL . De patru ani îi reprezintă pe  brașovenii din Colegiul Codlea – Rupea în Camera Deputaților. Maria Grecea face parte din categoria oamenilor noi din politica braşoveană.

De fel sunt un om care construieşte, care dăruieşte, care evită compromisurile şi munceşte mult pentru fiecare realizare" - spune brașoveanca. De profesie inginer, nu și-a practicat niciodată meseria, pentru că viaţa i-a oferit oportunitatea de a administra şi dezvolta mai multe afaceri.

"Sunt - spune Maria Grecea - un om determinat şi muncitor, eşecurile m-au ocolit şi am satisfacţia că orice lucru pe care l-am început, l-am dus la bun sfârşit." Așa se caracteriza într-un interviu realizat imediat după ce a devenit deputat. Până la deputăție, Maria Grecea s-a implicat deseori în viaţa culturală a oraşului Codlea, în care și locuiește.

Maternitatea - atu și inspirație

Maria Grecea are plete blonde și siluetă de adolescentă. E o femeie frumoasă și elegantă.  Nu trece nicăieri și niciodată neobservată și asta i-a adus și invidii, nu doar admirație. Are 42 de ani şi o fetiţă de 7 ani. Nu i-a fost ușor să plece la Parlament cu un copil de trei ani acasă.

Totuși: „Faptul că sunt mamă îl consider un atu, dincolo de împlinirea pe plan personal ajutându-mă să înţeleg altfel viaţa, societatea, familia. Nu pot spune că a fost uşor să ajung aici, dar când oamenii au încredere în tine, merită orice efort." - mai spune Maria Grecea.

Brașoveanca este și în Parlament o voce curajoasă, care s-a făcut auzită deseori atunci când alți colegi-bărbați au ales să tacă. A apărat mereu valori pe care societatea românească le-a rătăcit cumva în ultimii ani și a susținut cauza copiilor, a familiilor cu probleme și a persoanelor defavorizate sau în sitiații de risc. Proiectele ei vizează o politică educaţională şi socială care să aşeze societatea pe un drum normal.

Singura femeie parlamentar din Brașov

Maria Grecea recunoaşte că trăim vremuri care nu favorizează o femeie, nici în lumea afacerilor (în care a activat), nici în cea politică. Asta a motivat-o însă și mai mult să arate  „că se poate”! Iar ca liberală, spune că noua linie a partidului încurajează mult femeile.

Am considerat că trebuie să mă implic activ în politică pentru că îmi pasă, pentru că sunt multe care trebuie schimbate şi mai ales multe care trebuie făcute, pentru ca viitorul nostru şi al copiilor noştri să fie unul mai bun. Poate în aparenţă cuvintele acestea sună a şablon, dar eu cred în ele şi cred în potenţialul meu." - mai spune doamna deputat.

La multi ani, Maria Grecea!

Comentarii

Ultimă oră